Vaikuttajamarkkinointitoimisto Monochrome on julkaissut animoituja Instagram Stories -tarroja sosiaalisen median vaikuttajille helpottamaan kaupallisten yhteistöiden merkitsemistä. Suosittuja tarroja on helppo lisätä Instagram Stories -julkaisuihin, ja Monochromen tarrojen ideana on toimia hauskana vaihtoehtona perinteiselle tekstille.

Idea gif-tarroihin syntyi, kun Monochromessa pohdittiin, miten se voisi avustaa vaikuttajia työnkulussa ja samalla luovana markkinointitoimistona edistää mainonnan tunnistettavuutta selkeällä merkitsemisellä. Tavallisesti mainonnan merkintään Instagram Stories -sisällöissä käytetään tekstiä, mutta selkeästi mainoksen ilmaiseva, visuaalisesti erottuva gif-tarra on yhtä näkyvä merkki.

“Haluamme jatkaa vaikuttajamarkkinoinnin käytäntöjen kehittämistä, ja idea Stories-tarroista syntyi tämän työn tuloksena. On ollut kiva huomata, miten hyvin gif-tarrat on otettu vastaan vaikuttajien keskuudessa,” kertoo Monochromen luova johtaja Matilde Pelkonen tiedotteessa.

Ensimmäisen kerran kaupallinen yhteistyö -tarrat nähtiin Vappu Pimiän Sunnuntai-yhteistyössä huhtikuun lopussa.

Monochromen animoidut gif-tarrat ovat avoimia kaikille käytettäväksi sosiaalisen median palveluissa kaupallisten yhteistöiden ja mainosten merkitsemiseen, ja ne löytyvät Instagramin tarravalikosta hakusanoilla “kaupallinen yhteistyö”, “mainos” ja “monochrome”. Tarrat suunnitteli Monochromen visuaalisen ilmeen luonut graafinen suunnittelija Eevi Rutanen.