Kauppa

Laura Kukkonen 23.10.2018 09:49

Monopolyn valmistaja kärsii Toys "R" Usin vaikeuksista

Coluorbox
Hasbro julkaisee maailman eniten myytyä lautapeliä, Monopolya.

Leluja ja pelejä valmistava Hasbro vähentää satoja työntekijöitä.

Leluvalmistaja Hasbro kertoo irtisanovansa jopa 10 prosenttia työntekijöistää, kertoo CNN.

Taustalla on lelukauppaketju Toys "R" Usin myymälöiden lopettaminen. Toys "R" Us kertoi keväällä sulkevansa tai myyvänsä kaikki myymälänsä Yhdysvalloissa. Lisäksi ketju on kertonut sulkevansa liikeensä Isossa-Brianniassa. Yhtiön bisneskonsepti on kärsinyt verkkokaupan kasvusta ja päivittäistavarakauppojen leluvalikoimien laajentumisesta.

Hasbrolla on yhteensä 5 400 työntekijää ympäri maailmaa. Noin puolet heistä työskentelee Yhdysvalloissa.

"Vaikka osa näistä muutoksista on vaikeita, meidän täytyy varmistaa, että meillä on oikeat tiimit ja oikeat kyvykkyydet viedä yhtiö kohti sen tulevaisuutta", yhtiön edustaja kertoi Hasbron tiedotteessa.

Hasbron mukaan irtisanomisten tuoma säästö on noin 30–40 miljoonaa dollaria vuoteen 2020 mennessä. Yhtiön lelumyynti laski 12 prosenttia tämän vuoden kolmannella neljänneksellä. Hasbro itse katsoo tähän syynä olevan Toys "R" Us -myymälöiden sulkeminen.

Monopolyn lisäksi Hasbro valmistaa muun muassa Transformers- ja My Little Pony -leluja.

Hasbron kilpailija, leluvalmistaja Mattel taas kertoi kesällä vähentävänsä 2 200 työntekijää Toys "R" Usin liikkeiden sulkemisten vuoksi. Mattelin brändeihin kuuluu muun muassa Barbie.

Suomessa on kahdeksan Toys'R'Us-brändin nimellä kulkevaa myymälää. Ne kuuluvat tanskalaiseen Top-Toy-ketjuun.

Top-Toy solmi lisenssisopimuksen Toys "R" Usin kanssa jo vuonna 1996. Nykyään tanskalaisketjulla on 71 myymälää Pohjoismaissa. Top-Toyn omistavat Gjörupin perhe ja pääomasijoitusyhtiö EQT. Yhtiö on kertonut, etteivät Toys "R" Usin vaikeudet Yhdysvalloissa vaikuta Pohjoismaiden myymälöiden toimintaan.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö