Ilmeet

11.11.2011 15:08 päivitetty 4.2.2016 11:38

Mozo suunnitteli jääkiekon MM-kisojen ilmeen

Suunnittelutoimisto Mozo on suunnitellut jääkiekon MM-kisojen "northern stars of ice hockey" -kisasloganiin perustuvan kisailmeen.

Suunnittelutoimisto Mozo on suunnitellut jääkiekon MM-kisojen kisailmeen. Ilme on ”northern stars of ice hockey” -kisasloganiin perustuva tähtikuvio.

Suomen kisaorganisaation pääsihteeri Mika Sulinin mielestä tähtikuvio ja slogan kuvastavat hyvin kahta pohjoista kisaisäntää, Suomea ja Ruotsia.

”Kisojen kaksivuotisuuden vuoksi tavoitteena oli luoda kisailme, joka kantaa paitsi kaksi kaupunkia, myös kaksi vuotta. Hyvä design taipuu tähän, jää kuluttajille mieleen ja samalla voimme saavuttaa melkoisia säästöjä tuotantopuolella”, Sulin sanoo tiedotteessa.

Suomessa tähtikuvio on sinisävyinen, Ruotsin tähdessä on keltaista väriä.

Sulinin mielestä hyvä kisailme toimii samalla niin yhdistävänä kuin erottavana tekijänä.

”Esimerkiksi tv-katsojalle on tärkeää, että kuvan perusteella kisapaikat tunnistaa samaan tapahtumaan kuuluviksi mutta samalla yhdellä silmäyksellä erottaa nämä toisistaan.”

Kisaorganisaatiot varioivat tähdestä versioita eri pinnoissa ja materiaaleissa käytettäväksi. Yhdessä tähden versioista taustalla näkyy maalivahdin kuva, toisessa tähden on rikkonut palaseksi siitä läpi lentänyt maskotti. Kullekin kisoissa pelaavalle maalle on lisäksi omat tähtikuvionsa maiden lipunvärien mukaan.

Kokonaisuudessaan kisailme näkyy kisojen alla ja niiden aikana muun muassa vapaaehtoisten vaatteissa, taustaseinissä, areenoiden koristeluissa, kisajulkaisuissa ja kisa-autojen pinnoissa.