Marketing Finlandin ja Markkinoinnin, teknologian ja luovuuden liitto MTL:n liittokokoukset ovat päättäneet toimintojen yhdistämisestä. Marketing Finlandin nimellä jatkava uusi markkinointi- ja viestintäalan yhteisö edustaa laajasti markkinoinnin ja viestinnän ostajia sekä alan toimistoja.

Tavoitteena on edistää yritysten ja organisaatioiden toimintaedellytyksiä niin, että markkinointi ja viestintä auttaisivat suomalaisia yrityksiä kasvamaan ja menestymään kovassa kansainvälisessä kilpailussa.

Uusi alan kattojärjestö vaikuttaa markkinointia ja viestintää säätelevään lainsäädäntöön, auttaa markkinoinnin ja viestinnän ostajia sekä alan toimistoja löytämään toisensa sekä järjestää koulutusta. Lisäksi se jakaa alan viimeisintä tietoa sekä opastaa markkinointiin ja viestintään liittyvissä kysymyksissä.

Riikka-Maria Lemminki jatkaa Marketing Finlandin toimitusjohtajana. MTL:n toimitusjohtaja Tarja Virmala on jatkossa käytettävissä Marketing Finlandin neuvonantajana.

Lemminki huomauttaa, että useassa muussa maassa, esimerkiksi USA:ssa ja Norjassa, on tehty samanlainen yhdistyminen, ja se on vienyt viestinnän ja markkinoinnin alaa merkittävästi eteenpäin.

”Viestintä ja markkinointi ovat kriittisiä kilpailutekijöitä. Pystymme jatkossa tarjoamaan yrityksille enemmän osaamista kasvun aikaansaamiseksi. Olemme voimakkaasti kehittyvä yhteisö ja tavoitteenamme on kasvaa edelleen”, Lemminki kertoo tiedotteessa.

Vapaaksi taiteilijaksi siirtyvän Tarja Virmalan mukaan liittojen yhdistymistä on toivottu pitkään. Nyt on tullut sen aika.

”On asiakkaiden, toimistojen ja kaikkien markkinoinnin sekä viestinnän ammattilaisten etu, että saatiin aikaan vahva ja edustava kansainvälisen tason toimija kasvattamaan alan osaamista”, Virmala sanoo.

Marketing Finland edustaa alan merkittävimpiä kansainvälisiä järjestöjä: World Federation of Advertisers (WFA), The European Association of Communications Agencies (EACA) ja International Communications Consultancy Organization (ICCO). Lisäksi se järjestää Suomessa alan johtavat kilpailut: Cannes Lions ja Effie Awards.