Media

Laura Kukkonen 19.10.2016 11:13

MTV:n uutisyhtiöstä lähtee keskeisiä tekijöitä - "Mediahubin rakenne täsmentyy vielä"

Antti Mannermaa

Sisältöjohtaja Anu Kuistiala sekä politiikan ja talouden päällikkö Timo Haapala jättävät Mediahubin.

MTV:lle uutisia tuottavassa Mediahubissa tapahtuu jälleen henkilöstömuutoksia.

Yhtiön riveistä ovat irtisanoutuneet politiikan ja talouden päällikkö Timo Haapala sekä sisältöjohtaja Anu Kuistiala. Kuistiala jatkaa työssään vielä joulukuuhun. Sen jälkeiset suunnitelmat ovat vielä auki.

Kuistiala siirtyi Mediahubin sisältöjohtajaksi tänä kesänä. Sitä ennen hän työskenteli MTV:n digitaalisten sisältöjen päätoimittajana vuosina 2014-2016 sekä verkon ja radion päätoimittajana vuosina 2012-2014.

Haapala on twiitannut siirtyvänsä ensi vuoden puolella Ilta-Sanomien politiikan erikoistoimittajaksi. Hänen paikalleen Mediahubiin on rekrytoitu jo talon sisältä politiikan ja talouden erikoistoimittaja Jussi Kärki marraskuun alusta lähtien.

Mediahubissa on tapahtunut viime aikoina monenlaista myllerrystä. Johtuvatko irtisanoutumiset yhtiön muutoksista, toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila?

"Molemmat ovat toisistaan riippumattomia, henkilökohtaisia ratkaisuja. Ei voi sanoa sillä tavalla, että ne johtuvat joistain tietyistä, samoista asioista", Ylä-Anttila kertoo M&M:lle.

Ylä-Anttila kiistää, että Kuistialan ja Haapalan lähdöstä voisi vetää johtopäätöksiä osaamisen karkaamisesta.

"Mielestäni tämä on normaalia kiertoa. Meillähän on yleensä ollut aika pitkiä uria ihmisillä. Toisaalta he ovat molemmat minulle läheisiä työkavereita ja ystäviä, joten sillä tavalla ne ovat ikäviä ratkaisuja", Ylä-Anttila sanoo.

Hän kertoo itse houkutelleensa Haapalan MTV:lle 19 vuotta sitten, jolloin tämä työskenteli Ilta-Sanomilla.

"Timo on ollut meillä tärkeä voimavara. Minulla on sellainen käsitys, että Timo haluaa palata enemmän ja pääasiallisemmin kirjoittamisen pariin."

Ylä-Anttila vakuuttaa, että päällikkönimityksenkin jälkeen Kärki tulee olemaan näkyvä kommentoija sekä politiikan ja talouden journalisti kaikissa Mediahubin jakelukanavissa.

Avautuvien pestien varalle ei ole vielä tehty suunnitelmia.

"Katsomme myöhemmin, millaisella systeemillä haemme siihen vahvistusta", Ylä-Anttila kuvaa toimituksen henkilöstövaihdoksia.

Sisältöjohtajan pestiin voisi löytyä paikkaaja talon sisältä.

"Meillä on hyviä kasvajia näihin asioihin. Tässä on paljon tekemistä ja Mediahubin rakenne vielä täsmentyy jatkossa", Ylä-Anttila kertoo.

Mediahub on Ylä-Anttilan mukaan saanut tänä vuonna hyvin uusia asiakkuuksia. Yhtiö on muun muassa solminut radiouutissopimuksen Bauer Median kanssa. Lisäksi Mediahub toteuttaa Sitran Suomi 100 -innovaatiokilpailusivuston. Ylä-Anttila kertoo, että Mediahubin tulevaisuuteen kuuluu muutakin kuin perinteistä uutistoimintaa.

"Meillä on suunnitelmia myös uutisten tekemisen vahvistamiseen. Katsomme, mitä uusia tilauksia tulee mahdollisesti MTV:ltä ja myös muulta mediasta."

Kesällä Mediahub siirsi liikkeenluovutuksella kahdeksan työntekijää Director's Cutille, joka aloitti yt-neuvottelut välittömästi Mediahubin ulkoistuspäätöksen jälkeen.

Vuoden 2015 kesäkuussa puolestaan MTV:n ja Mediahubin yt-neuvottelut päättyivät 100 henkilötyövuoden vähennykseen. MTV:stä irtisanottiin silloin 54 työntekijää, joista 49 kaupallisesta organisaatiosta ja loput muista toiminnoista.

MTV Oy omistaa Mediahub Helsinki Oy:n kokonaan. Mediahub vastaa myös MTV.fi:n uutis-, urheilu-, viihde- ja lifestylesisällöistä ja tuottaa Suomi Areena -tapahtuman.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö