Televisio

Ilkka Jauhiainen 12.5.2016 09:00

MTV3:n prime time menee pikavauhtia uusiksi

Arttu Laitala
MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund.

”Maikkari on Rocky Balboan asemassa. Ivan Drago pääsi yllättämään”, sanoo toimitusjohtaja.

Nelonen Median tv-kanavien katsojaluvut ovat nousseet useissa kohderyhmissä MTV:n kanavien tasolle.

MTV on yhä suurempi kokonaiskatselussa kohderyhmässä 10+. Nyt MTV vastaa haasteeseen ja uusii pikavauhtia pääkanavansa, MTV3:n ohjelmakartan.

Jo aiemmin keväällä MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund oli luvannut kaksinkertaistaa kotimaisen ohjelmistonsa budjetin. Nordlund aloitti MTV:llä tammikuussa.

Nordlund vertaa Maikkarin ja Nelosen välistä kisaa katsojista Rocky Balboan (Sylvester Stallone) ja venäläisen jätin, Ivan Dragon (Dolph Lundgren) nyrkkeilyotteluun elokuvassa Rocky IV.

”Maikkari on Rocky Balboan asemassa. Ivan Drago pääsi yllättämään. Olemme käyneet vähän kanveesissa.”

Syksyllä MTV3:n prime time, eli 19.00-22.30 on kokonaan suomalainen kaikkina viikonpäivinä. Myös Avan ja Subin ohjelmistoissa on syksyllä enemmän kotimaisia ohjelmia.

”Osa ohjelmista on ollut valmiina ja osa on vasta teossa. Ainutkertaista on, että kotimainen osuus loppuu vasta 22.30, eli Kymmenen uutisten, sään ja urheilun jälkeen. Nyt tehdään suomalaista tv-historiaa”, sanoo Nordlund.

Syksy tulee myyntiin kesäkuun alussa, joten silloin ohjelmakartan pitää olla valmiina.

Nordlundin mukaan ohjelmistoon on tulossa runsaasti muun muassa uutta kotimaista draamaa, kuten Johanna Vuoksenmaan ohjaama Ex-Onnelliset. Viikonloppuun tulee realitykisa Ota rahat ja juokse. Siinä kilpailijat pakenevat rahasalkun kanssa.

”Kotimaisten sisältöjen ja viihteen kulutus kasvaa olipa kyse elokuvista tai kirjoista. Kotimaisuus on valtti myös kansainvälistä kilpailua vastaan. Lisäksi teemme Katsomoon merkittäviä parannuksia. Syksyllä se on aivan erinäköinen kuin nyt.”

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö