Videotoimisto Videolle päävideostrategiksi ja kehitysjohtajaksi siirtyvä Tapio Haaja, 39, on työskennellyt videotuotantojen ja liikkuvan kuvan parissa 15 vuotta.

Haaja siirtyy Videolle MTV:ltä mtv-videopalvelun vetäjän paikalta. Aiemmin hän on työskennellyt MTV:llä muun muassa luovan tiimin vetäjänä ja videokehityspäällikkönä. Koulutukseltaan hän on taiteen maisteri.

Kööpenhaminasta työmatkalta tavoitettu Haaja kertoo M&M:lle, että suurin syy siirtymiseen Videolle on markkinan kehitys ja uuden työnantajan kyky vastata muuttuviin tarpeisiin.

Tällä hetkellä tehdään Haajan mukaan paljon videotuotantoja, joita ei tehty vielä 15 vuotta sitten. Videota käytetään markkinoinnissa hyvin monessa eri paikassa, sosiaalisen median kanavista televisioon. Uusia jakelukanavia syntyy jatkuvasti.

"Siksi perinteinen mainostoimisto-, mediatoimisto- ja tuotantoyhtiö -malli on aivan liian kankea ja vaikea. Tästä talosta löytyy monipuolista osaamista. Kaikki uudet kanavat ja digikanavat ovat hallussa. Siksi luotan, että Videolle pystyy olemaan moderni videotoimisto, jota markkina tällä hetkellä kaipaa ja tarvitsee", Haaja sanoo.

Minkälainen sitten on moderni videotoimisto? Keskeinen asia on Haajan näkemyksen mukaan se, että toimiston kyky ei rajoitu pelkästään videotuotantoon vaan tekijöillä on kyky ymmärtää eri kanavia, niiden lainalaisuuksia ja kartoittaa datan pohjalta, mikä toimii ja mikä vastaavasti ei.

"Aina tarvitaan syvään päätyyn menevää osaamista, ja esimerkiksi mediatoimistot hoitavat omaa tonttiaan hyvin. Monessa tilanteessa on kuitenkin erittäin hyödyllistä, mikäli laajempi osaaminen löytyy yhden talon sisältä ja mieluiten myös samoista tyypeistä."

Kanavat muuttuvat ja kehittyvät tällä hetkellä lujaa vauhtia. Oikeat ratkaisut löytyvät vain kokeilujen ja testauksen kautta. Somekanavien ja YouTuben rinnalle nousee jatkuvasti uusia videomarkkinointialustoja, jotka tarjoavat useille asiakkaille parempia keinoja esimerkiksi liidien keräämiseen.

"Korostan tässä, että meidän ei ole tarkoitus hyppiä mediatoimistojen nenille. Minun näkemykseni on kuitenkin, että kukaan ei tällä hetkellä oikeasti tiedä, mikä toimii. Tässä tilanteessa mekään emme voi olla pelkkä tuotantoyhtiö. Myös meidän pitää päästä lukuihin käsiksi, testata erilaisia asioita ja löytää näin asiakkaille parhaiten sopivat ratkaisut", toteaa Haaja.

Liikkuvan kuvan vetovoima piilee Haajan mukaan siinä, että video on yksinkertaisesti paras tarinankerronnan väline.

"Siitä ei pääse mihinkään, vaikka kanavat muuttuvatkin. Liikkuva kuva on edelleen paras tapa koskettaa ja liikuttaa ihmisiä. Äänen, kuvan ja liikkeen ansiosta video vetoaa moniin eri ärsykkeisiin samaan aikaan."

Videolle Productions Oy on vuonna 2014 perustettu videotoimisto. Videolle teki viime vuonna 1,9 miljoonan euron liikevaihdon. Tilikauden tulos oli 361 000 euroa. Henkilöstön määrä tilikauden lopussa oli 16.