Muji valtaa kokonaisen kerroksen Kampin kauppakeskuksessa. Myymälään tulee myös ravintola ja ruokakauppa, jotka vievät tiloista neljänneksen.

Mujin ruokaosastoista vastaava Heikki Ahopelto uskoo, että ravintola ja ruokakauppa ovat yhdistelmä, jolla liiketoiminta onnistuu.

”Periaatteena on, että tästä ruokakaupasta saa kaiken mitä kotona tarvitsee, kun puhutaan suomalaisesta ruoasta. Ravintola ja kauppa on kimppa, jos jompaa kumpaa ei ole, ei lähiruoan kaupassa pärjää”, Ahopelto toteaa.

Moni pien- ja lähituottajien ruokaan keskittynyt yritys on kariutunut, koska kysyntää ei ole ollut tarpeeksi.

”Ongelma lähiruokakaupoissa on ollut se, että ne ovat kuin matkamuistomyymälöitä. Asiakas ostaa harvoin sieltä itselleen, vaan vie jotain tuliaisiksi. Me olemme tässä kimpassa aika lailla lähellä optimia.”

Mujin ravintolaan tulee 200 asiakaspaikkaa, ja se käyttää kaupassa tarjolla olevien tuottajien raaka-aineita.

”Ulkomaista ovat vain japanilainen riisi ja soija.”

Mujin ruokakaupan valikoimassa on Ahopellon mukaan esimerkiksi lakkahilloa vain yhtä lajia. Nimikkeitä tulee 300-400. Liha ja kala on pakattua. 90 prosenttia jauhoista tulee porvoolaiselta Strömsbergin Myllyltä ja ruisleipä helsinkiläiseltä Leipomo Väyryseltä.

”Lähiruoka ei ole kilometreistä kiinni, meille tärkeää on, että kyseessä on pientuottaja. Ruokaa tulee Pirkanmaalta, Savukoskelta ja Kemijärveltä.”

Kun listalla on sata tuottajaa, osa pystyy paikkamaan, jos jonkun tuotteet loppuvat. Valikoimat vaihtuvat sesonkien mukaan.