Japanilaisen Mujin uusi 3500 neliömetrin jättimyymälä avasi ovensa asiakkaille tänään perjantaina aamulla. Avajaiset houkuttelivat paikalle ennätysmäärän ihmisiä ja ensimmäiset jonottivat Kampin kauppakeskuksen edustalla jo kello viisi aamulla. Muji lupasi 500 ensimmäiselle asiakkaalle Muji-tuotteita sisältävän yllätyskassin.

Koska japanilaiset ymmärtävät suomalaisten rakkauden jonottamiseen ja ilmaisiin ämpäreihin, oli yllätyskassin kylkeen painettu japaniksi teksti: “kannellinen ämpäri”.

“Koska Suomi on meille erityisen rakas maa, halusimme huomioida nämä kansalliset erityispiirteet myymälämme avajaisissa”, kertoo Muji Europen toimitusjohtaja Takuo Nagahara idean taustasta.

Myymälän avajaisten yhteydessä Muji lanseerasi myös oman applikaationsa ensimmäistä kertaa Euroopassa. Muji passport -nimellä kulkevan ilmaisen älypuhelinsovelluksen avulla voi kerätä niin sanottuja Muji-maileja eli kanta-asiakaspisteitä, käyttää etukuponkeja ja saada informaatiota ketjusta. Sovellus tarjoaa uutisia ja lisätietoa myymälöistä ja tuotteista.

Uudessa lippulaivamyymälässä ovat edustettuina kaikki Mujin tuotesegmentit vaatteista kodintavaroihin ja pakkausvälineistä kosmetiikkaan. Erityisesti ruoka on keskeisessä osassa. Euroopan ensimmäinen Muji-ravintola kattaa ruokaosastoineen neljäsosan koko myymälän pinta-alasta. Ravintolassa ja ruokaosastolla on tarjolla yhteensä liki sadan suomalaisen pientuottajan tarkoin valikoituja ruokatuotteita.

Helsingissä on saatavilla myös ensimmäistä kertaa Euroopassa Muji Labo -unisex-vaatemallisto, eri kulttuureista vaikutteita ottava Found Muji -mallisto sekä harvinaisempia ja kokeilevia sisustusesineitä yhdistelevä mallisto Muji Idée.