Juoma-automaattiliiketoimintaan keskittyvä italialainen Lavazza Professional ja Englannin jalkapallon korkeimmalla sarjatasolla Valioliigassa pelaava Norwich City ovat solmineet yhteistyösopimuksen Kotkamillsin kanssa.

Lavazza tuo markkinoille biohajoavan KLIX Eco CupTM -kupin, jonka voi kierrättää normaalin jätepaperin joukossa. Kotkamillsin kartongista kupit valmistaa brittiläinen Benders.

Kotkamills on kehittänyt muovittoman pakkauskartongin, jonka voi kierrättää normaalin paperin ja kartongin seassa, koska niissä ei ole muovista sisäkerrosta kuten perinteisissä kupeissa, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Markku Hämäläinen.

”Tällöin kupit saadaan helposti uudelleen käytettäväksi eikä erillistä kierrätysjärjestelmää tarvita”, Hämäläinen havainnollistaa.

Myös Englannin Valioliigassa pelaava Norwich City FC on ilmoittanut korvaavansa ensi kauden alusta lähtien kertakäyttöiset muovikupit Kotkamillsin ympäristöystävällisemmillä vaihtoehdoilla.

Norwich on noussut Suomessa suosioon alkuvuodesta Vuoden urheilijaksi valitun hyökkääjä Teemu Pukin ansiosta. Maaleja huimaa tahtia Norwichille mättänyt Pukki oli keskeisessä roolissa seuran noustessa Valioliigaan viime keväänä. Pukin kotipaikka on Kotkamillsin tavoin satamakaupunki Kotka.

Hämäläinen kertoo, että Britanniassa keskustellaan aktiivisesti kertakäyttömuovin määrää vähentävistä säädöksistä ja rajoituksista, ja kiinnostusta Kotkamillsin tuotteita kohtaan löytyy rutkasti.

“Ekologisen jälleenrakennuksen aika on nyt, ja olemme siinä vahvasti suunnannäyttäjä. Meidän ja asiakkaidemme yhteinen tavoite on ympäristöystävällisen ajattelun vakiintuminen ja kierrättämisen tuntuva lisääminen”, Hämäläinen toteaa tiedotteessa.

Kotkamills osallistuu Birminghamin pakkausmessuille 26.-27.2. ja sen yhteydessä toteutettavaan Ecopack Challenge -kilpailuun yhtenä viidestä finalistista yhdessä Lavazza Professionalin ja Bendersin kanssa. Tuoreesta yhteistyöstä yritys kertoo tarkemmin 26.2. messujen Ecopack-lavalla.

Kotkamills Group teki tilikaudella 2018 noin 353 miljoonan euron liikevaihdon. Liiketulos oli 7,1 miljoonaa euroa. Henkilöstön lukumäärä vuonna 2018 oli keskimäärin 547.