Journalistin mukaan mediatalot Sanoma ja Otavamedia ovat selvittämässä heidän materiaalinsa luvatonta käyttöä Espanjassa tehtävässä ja netissä ilmestyvässä MV-lehdessä. Muun muassa Suomen Kuvalehden materiaalia oli kopioitu suoraan ilman mitään lähdeviitettä tai selitystä.

M&M tavoitti MV-lehden kustantajan Ilja Janitskin in Facebookissa.

Olisiko sinulla tähän kommenttia?

"Kommentti on MV-lehdessä." (Artikkelin mukaan Suomen Kuvalehden juttu poistetaan MV-lehdestä).

Onko kaikki muukin Otavalta ja Sanomalta otettu materiaali poistettu jo MV-lehdestä?

”Sanoma on syyllistynyt vastaaviin rikkomuksiin huomattavasti suuremmissa määrin. On aika ironista että he syyttävät meitä jostakin tällaisesta."

Onko teillä esimerkkejä muista tapauksista kuin tuo kommentissasi mainittu Helsingin Sanomien julkaisema pokerisivulta napattu uutinen?

”On paljon tapauksia, ja keräämme niitä juuri. Me mainitsemme lähteet, Sanoma ei mainitse vaan vetää ne omiin nimiinsä.”

"Hyvää hyvyyttä teen tätä"

Mikä on mielestäsi syy siihen, että Sanoma on niin teitä vastaan?

”Sanomahan on nyt kusessa noiden juttujensa kanssa kun kansalle alkaa valkenemaan mitä ne touhuaa ja hyväuskoiset ihmiset ovat vielä siitä väärästä tiedosta, mitä olemme jo kerenneet paljastaa, maksaneet. Olisin minäkin huolissaan.

Mikä tässä harmittaa on se, että musta on saatu joku aivan vääränlainen kuva kuin mitä oikeasti olen. Yritän tehdä sitä, mitä kansalta on puuttunut ja ihan plus miinus nolla. Tuolla on affiliate-mainoksia, jotka ei paljoa tuo ja sen jälkeen vielä kulut pois. Ihan hyvää hyvyyttä tätä siis MV:n osalta tehdään.”

MV:n jutusta suuri osa on aika pakolais- ja siirtolaisvastaisia. Mitä vastaat niille, jotka kutsuvat sinua rasistiksi?

”Kukaan joka minut oikeasti tuntee ei varmasti tuota rasisti-juttua allekirjoita. Minulle on siunaantunut tässä elämän varrella - kun olen asunut maailmalla - enemmän mustia ja islamilaisia kavereita ja tuttuja kuin noilla muoti-suvaitsevaisilla jossain pienessä ryhmässä on yhteensä. Me tehdään mediaa lukijoiden toivomuksesta näin, koska he eivät saa sitä tietoa mistään muualta. Se ei voi tehdä rasistia että julkaisee faktaa.”

Jatkaako MV-lehti tällä linjalla?

”MV perustettiin vajaa vuosi sitten käsittelemään byrokraattisia kukkasia. Tyyli muuttui koska konseptimme mahdollistaa sen, että lukijat lähettävät juttujaan ja niitä julkaistaan. Asian voi tarkistaa käymällä lukemassa MV:n alkutaipaleen jutut.

Itse haluan keskittyä paljastamaan korruptiota ja muita isompia rikoksia hallinnon sisällä ja valtamediassa ja muuta vaativampaa tutkivaa journalismia. Sitä varten nyt Uberuutiset.fi ajetaan sisälle, ja se on enemmän sitä mitä alunperin MV:stä olin tekemässä."

"MV-lehti Euroopan jokaiseen maahan"

Tuleeko sen lisäksi muuta?

The Health on myös tulossa. Se on betassa, joten odotan mielenkiinnolla mitkä nimitykset minulle annetaan sen jälkeen kun on toinen ääripään julkaisu, joka kertoo terveydestä."

Tuleeko vielä jotain muuta?

”Tulossa on paljon muutakin mutten vielä niitä paljasta, täysin siis muuta kuin MV edustaa”.

Eli siis oikea mediaperhe?

”Joo. Siihen aiotaan panostaa kun Suomessa ei ole kummemmin puolueetonta mediaa olemassa. Sille on siis kysyntää. Yksi iso kansainvälinen sijoittajaryhmä pyysi minua lanseeraamaan MV:n tyyppisen jokaiseen EU-maahan”.