Uuden Rhetorich-alustan avulla käyttäjä voi opetella paremmaksi puhujaksi ja esiintyjäksi tekoälyn avulla niin konenäön kuin puheentunnistuksen teknologioita hyödyntäen.

MySpeaker Rhetorich analysoi tällä hetkellä 17 puheominaisuutta, kuten äänen volyymiä, äänikorkeutta, tahtia ja sujuvuutta.

MySpeakerin yhteistyökumppanina hankkeessa toimivan tekoälyratkaisutalo Silo AI:n toimitusjohtajan Peter Sarlinin mukaan Rhetorich-sovelluksessa hyödynnetään viimeisintä tekoälyteknologiaa erityisesti puheen ja videon analysoinnissa.

”Älykäs sovellus pystyy kielen ja puheen prosessoinnin avulla analysoimaan puhujan puheesta niin taukoja, puheen tahtia kuin puheen sujuvuutta ja esimerkiksi täytesanoja.”

”Lisäksi konenäköteknologioiden avulla voidaan analysoida puhujan ulkoista olemusta, jolloin esiintyjä saa palautetta kasvojen ilmeisiin sekä asentoon liittyen. Kaikki palaute on koottu yhteen selkeään näkymään”, Sarlin kertoo M&M:lle.

Sovellus analysoi myös sanallista sisältöä ja arvioi muun muassa sen kompleksisuuden taso. Tämän lisäksi, teknologia tukee puhujan sisällön osuvuuden tai relevanssin parantamista kohdeyleisölle.

Kun data on kerätty ja analysoitu, MySpeaker Rhetorich esittää automaattisesti kehityskohtia ja materiaaleja, joiden avulla puhuja pääsee oppimaan, harjoittelemaan ja parantamaan tulostaan.

Teknologian kehitystyötä johtaa yhtiön hallituksen puheenjohtaja, palkittu puhuja André Noël Chaker. Toimiston tavoitteena on Chakerin mukaan, että avomieliset ja kehityshaluiset puheen pitäjät tulevat kokeilemaan teknologiaa ja luomaan ratkaisuja ja yhteisön, joiden avulla yritys pystyy auttamaan ihmisiä ympäri maailmaa tulemaan paremmaksi ja vaikuttavammaksi puhujaksi.

”MySpeaker Rhetorich on esiintymiselle se, mitä sykemittari tai Oura-sormus on urheilulle. Nämä teknologiat eivät vielä korvaa kokenutta valmentajaa tai lääkäriä, mutta ne tehostavat tapoja, joilla hyvät neuvot ja hoito annetaan, viedään käytäntöön ja kehitytään jatkuvasti”, Chaker havainnollistaa M&M:lle.

MySpeakerin toimitusjohtaja Johan Sjöstrandin mukaan ajatuksena on yhdistää molempien maailmojen parhaat puolet, jotta kaikki voisivat saada mahdollisuuden kehittää omia vaikuttamisen taitojaan.

"Olemme saaneet rahoitusta Business Finlandilta ja meillä on paras mahdollinen tiimi sekä kumppanit uuden globaalin alustan luomiseen. Alustan, joka muuttaa julkisen puhumisen”, Sjöstrand lupaa tiedotteessa.

Vaikuttava puhe on monen osatekijän summa

Tekoälyteknologioiden ansiosta esiintyjä voi saada yksilöllistä palautetta ja keskittyä juuri tiettyjen piirteiden kehittämiseen.

Esiintymisen sujuvuus ja se, että sitä on miellyttävä seurata, koostuu useasta eri osatekijästä, joita voidaan tarkasti seurata niihin keskittyvillä ominaisuuksilla.

”Teknologiat mahdollistavat objektiivisen ja niin kutsutun tilastotieteellisen palautteen, jossa lasketaan esimerkiksi yli viiden sekunnin tauot tai tietyt täytesanat koko tunnin mittaisesta esityksestä”, Peter Sarlin kertoo.

André Noël Chaker toteaa, että on olemassa toki paljon puhe- ja puhujaominaisuuksia, joita ei toistaiseksi voi mitata tekoälyllä, vaikka teknologia on edistynyt viiden viimeisen vuoden aikana valtavasti. Tällaisia ominaisuuksia ovat esimerkiksi läsnäolo ja tarinallisuus.

Kokeneena ja palkittuna puhujana Chaker tiedostaa, kuinka jokainen voi kehittää jatkuvasti omia puhe- ja esiintymistaitojaan, vaikka takana olisi runsaasti esiintymisiä yleisön edessä.

”Puhuja ei ole koskaan valmis. Opin joka päivä uusia asioita, jotka auttavat minua edelleen. Tekoälyratkaisumme on paljastanut hyviä piilossa olevia kehityskohtia mihin olen ilolla tarttunut. Pianisti kehittyy aina soittamalla ja oppimalla uutta riippumatta siitä, onko hänet jo todettu mestariksi tai aloittelijaksi”, Chaker korostaa.

Vuodenvaihteessa 2018-2019 lanseeratun MySpeakerin ensimmäisen toimintavuoden 2019 vahvistettu myynti oli 1 600 000 euroa break-even-tuloksella.

Vuonna 2020 koko konsernin kokonaismyynti Chakerin mukaan olemaan noin 3 500 000 euroa mukaan lukien maaliskuussa Ruotsissa lanseerattu MySpeaker Scandinavia. Henkilöstön lukumäärä on tällä hetkellä 22. Heistä Suomessa työskentelee 15 Ruotsissa seitsemän henkilöä.

Silo AI on kasvanut vauhdilla vuonna 2020 ja palkannut vuoden aikana palkannut yli 50 tekoälyosaajaa. Henkilöstömäärä on tällä hetkellä 100, ja jakaantunut kuuden eri toimiston välille: Helsinki, Turku, Oulu, Tukholma, Lontoo ja Palo Alto.

Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2018 noin 1,2 miljoonaa euroa ja viime vuonna 2,4 miljoonaa euroa. Yritys jatkaa toimitusjohtaja Peter Sarlinin mukaan kannattavaa kasvua samalla vauhdilla myös tänä vuonna.