Google, Supercell ja Reaktor ovat houkuttelevimmat työnantajat Suomessa, selviää Academic Workin toteuttamasta Young Professional Attraction Index (YPAI) -tutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan nuoret ammattilaiset odottavat tulevalta työnantajaltaan mielenkiintoisia työtehtäviä ja hyvää yrityskulttuuria ja työilmapiiriä.

Suomen kymmenen houkuttavinta työnantajaa ovat nuorten ammattilaisten mielestä Google, Supercell, Reaktor, Vincit, Kone, Futurice, Apple, Microsoft, Rovio ja Gofore.

Ykkössijalle valittiin jo toistamiseen Google. Teknolologiajätin ansioksi nuoret listasivat Googlen innovatiiviset tuotteet ja projektit, yrityksen työntekijöille tarjoamat kehittymismahdollisuudet ja työsuhde-edut sekä alan suosio.

Nuoret osaajat arvostavat myös Supercellissä korostuvaa tekemisen vapautta ja mahdollisuutta tehdä itsenäisiä päätöksiä.

Nuorista ammattilaisista 41 prosenttia ilmoitti myös olevansa valmiita muuttamaan ulkomaille työn perässä, mikä osaltaan lisää kansainvälisten yritysten kiinnostavuutta. Uusia tulokkaita TOP 10 -listalla ovatkin IT-talot Apple, Microsoft sekä Rovio.

Academic Workin toimitusjohtaja Stefan Heinrichsin mukaan kansainvälisten yritysten houkuttelevuus sekä teknologia- ja pelialan viehätys ovat selkeästi kasvussa nuorten ammattilaisten keskuudessa.

”Esimerkiksi Apple ja Microsoft ovat saaneet viime vuosien aikana paljon medianäkyvyyttä, mikä yhdessä kovan kehityksen ja kansainvälisten uramahdollisuuksien kanssa lisää niiden houkuttelevuutta”, Heinrichs toteaa tiedotteessa.

Vastuullisuus nousi ensimmäistä kertaa listalle

Vastuullisuudesta puhutaan paljon ja nuoret ammattilaiset nostivat yrityksen vastuullisuuden nyt myös YPAI-tutkimuksen TOP-10-listalle.

Tutkimuksen mukaan tärkeintä yrityksen vastuullisuudessa nuorille ammattilaisille ovat läpinäkyvyys toiminnassa ja selkeä viestintä, tasa-arvoinen kohtelu, työolosuhteet, inhimillisyys, ympäristön huomioon ottaminen toiminnassa, eettisyys sekä taloudellinen vastuu.

”Vastuullisuus ei siis tarkoita nuorille ammattilaisille ensisijaisesti niinkään yrityksen taloudellista vastuullisuutta, eettisyyttä tai pientä hiilijalanjälkeä, vaan toiminnan läpinäkyvyyttä ja työntekijöiden hyvää kohtelua”, sanoo Stefan Heinrich.

YPAI-tutkimuksen mukaan houkuttelevimmat työnantajat ovat nuorten ammattilaisten mielestä rentoja, innovatiivisia sekä menestyneitä ja niiden kulttuuri ja työilmapiiri sopivat nuoren ammattilaisen omaan arvomaailmaan. Tästä kokonaisuudesta muodostuu myös käsitys vastuullisuudesta.

”Nykyajan nuoret ammattilaiset valitsevat työnantajan, joka kohtelee työntekijöitään hyvin ja tarjoaa mielekkään työympäristön ja -kulttuurin”, summaa Heinrichs.

Tänä vuonna jo kolmannen kerran toteutettuun Young Professional Attraction Index (YPAI) -tutkimukseen osallistui Suomessa lähes 4 000 korkeakoulutettua nuorta ammattilaista.

Tutkimuksen tavoite on auttaa työnantajia Suomessa ymmärtämään, millaiset yritykset houkuttelevat osaavia nuoria ja mitä nuoret haluavat työelämältä. Tutkimuksen toteutti henkilöstöpalveluyritys Academic Work yhteistyössä Kantar Sifon ja Taloustutkimuksen kanssa.

Lue lisää: Nuoret arvostavat ruokakauppoja, iäkkäämmät kahvibrändejä ja Yleisradiota

Lue lisää: Pasi Nokelainen kehittämään vastuullisuusviestintää Kaskas Mediaan: "Yritysvastuu on tulossa uuteen vaiheeseen"