Monen vuoden ahkeran piirityksen jälkeen naisten- ja perhelehtien julkaisemiseen erikoistunut amerikkalainen mediayhtiö Meredith Corporation onnistui vihdoin solmimaan kaupat mediajätti Time Incistä.

Kauppa on arvioitu lähes kolmen miljardin dollarin arvoiseksi, ja mukana tulevat myös pahoissa vaikeuksissa vuosikausia rypeneen Timen lainat.

Time Inc on toiminut 3,5 vuotta itsenäisenä yhtiönä ja torjunut viimeksi alkuvuodesta yritykset ostaa lehtiyhtymä. Meredith Corporation yritti ostaa Time Incin jo vuonna 2013 silloiselta omistajalta Time Warnerilta, mutta neuvottelut kariutuivat, ja Time Incistä muodostettiin itsenäinen yhtiö. Financial Timesin lähteiden mukaan yhtiö ei vielä alkuvuodesta onnistunut järjestämään rahoitusta kaupalle, mutta nyt neuvottelut onnistuivat.

Mukaan rahoittajiksi saatiin konservatiivisen politiikan vannoutuneilta kannattajilta, Kochin miljardööriveljeksiltä. Charles ja David Koch kertoivat tiedottajansa kautta, että heille kyseessä on kuitenkin vain sijoitus. Meredithin edustajan mukaan Kochin veljekset eivät myöskään hamua paikkaa yhtiön hallituksesta.

Time Inc julkaisee muun muassa Time- ja Fortune-lehtiä. Yhtiö on taistellut mediamurroksen kourissa ja kärsinyt printtien levikkien laskusta sekä pettymyksistä digitaalisen julkaisemisen kasvussa.

Yhtiö on muun muassa yrittänyt myydä lehtiensä Britannian-toimintoja, mutta turhaan.