vastaväittäjä

Rose-Marie Backström

1 Olet Work Goes Happy -työhyvinvointikiertuetta tuottavan yrityksen myynti ja -markkinointijohtaja, mutta myös stand-up -kulttuurin Eino Makunen. Work Goes Happy kuulostaakin tosi naurettavalta.

On hienoa, jos ihmiset osaavat nauraa sellaiselle asialle kuin työhyvinvointi. Jos ihminen osaa nauraa itselleen, se on hyvä. Jos WGH-nimestä tulee hyvälle tuulelle, on osuttu oikeaan.

2 Tapahtumamarkkinointi ei toimi, koska kukaan ei ehdi osallistua tapahtumiin.

Ihmiset osallistuvat asioihin, jotka kiinnostavat tai tuovat heille hyötyä. Aika on aina ollut rajallista. Aina on ollut perhettä ja sitä ja tätä. Työhyvinvoinnista puhutaan paljon, mutta sen eteen ei tehdä tarpeeksi. Kun ihmiset oivaltavat, että työhyvinvointi lähtee omasta itsestä, tämän pitäisi olla prioriteettilistalla korkealla. Mieti, miten paljon prosentuaalisesti ihminen viettää ajastaan työpaikalla. On hemmetin hyvä olla työkalut, joilla siitä tekee niin viihtyisän ajan kuin mahdollista.

3 Tapahtumanne on kävijöille maksuton eli jollekin se tulee tosi kalliiksi.

Me otamme tässä tietoisen valtavan taloudellisen riskin, kun haluamme tuoda uutta ajattelutapaa työhyvinvointiin. Uskomme, että se tulee kannattamaan, kun vaikka valtion eri tahot, ministeriöt ja ne, jotka ovat oikeasti työhyvinvoinnin asiantuntijoita, näkevät, että WGH konseptina tulee olemaan heille arvokas työkalu. Se ei tule olemaan vain kiertue vaan myös paljon muuta. Jokainen yritys, joka luo jotain, joutuu ottamaan tietoisen riskin alussa.

4 Työhyvinvointitapahtumat eivät oikeasti lisää työhyvinvointia.

Ne lisäävät työhyvinvointia silloin, kun ihminen itse oivaltaa jotain. WGH ei haluaa sanoa, että tule tänne ja sitten pitkällä tähtäimellä tapahtuu jotain. WGH-tapahtuman aikana voi oikeasti oivaltaa montakin asiaa ja silloin pääset heti toteuttamaan niitä. Tuloksia yrityksessä ja omassa työhyvinvoinnissa voi tapahtua heti.

5 Stand up, FirmaRock ja WGH. Firmoilta saisi rahat helpommallakin.

Varmasti, mutta tässä on tähtäimessä, että olemme luomassa omaa unelmatyöpaikkaa, joka samalla tekee hyvää muille. Meillä on pieni ydintiimi, joka koostuu tällä hetkellä pelkästään naisista. Rahaa saisi varmasti raaemmilla konsteilla helpommin. Me pidetään omasta työhyvinvoinnista huolta sillä tavalla, että teemme asioita ja konsepteja, jotka tekee meistä iloisia.