Mediayhtiö Sanoma an kuuluva Nelonen Media n lopettaa maksu-tv-liiketoimintansa. Maksukanavien lähetys loppuu syyskuun alussa.

Näiden kanavien viihdeohjelmat ja urheilulähetykset ovat muutoksen jälkeen katsottavissa Nelosen Ruutu-nettipalvelusta.

Nelonen Median kuluttajaliiketoiminnan johtaja Lassi Tasajärvi kertoo tiedotteessa, että tapa katsoa viihdeohjelmia on muuttunut. Nykyisin sisällöt halutaan tarjolle ajasta ja paikasta riippumatta.

"Nelonen Media on kasvattanut Ruudun viihde- ja urheilutarjontaa, eikä varsinkaan live-urheilulähetyksiä haluta rajata käytettävissä olevien kanavien määrällä", Tasajärvi kertoo.

Tasajärven mukaan Ruutu-palvelun tilaajamäärä on ollut jo pitkään suurempi kuin Nelonen Median maksu-tv-pakettien tilaajamäärä.

Lähetyksensä lopettavat viihdekanavat Ruutu+ Leffat & Sarjat, Ruutu+ Dokkarit, Ruutu+ Lapset sekä urheilukanavat Ruutu+ Urheilu 1–8.

Nelonen Media jatkaa yhteistyötä sen maksukanavia paketoineiden operaattoreiden kanssa. Näin ollen kanavien sisältöjä voi katsoa jatkossakin operaattorien laitteilla, jos sellaisessa toimii Ruutu.

Nelonen Medialla on Ruutu-palvelun ja maksukanavien lisäksi neljä mainosrahoitteista televisiokanavaa: Nelonen, Jim, Liv ja Hero.

Artikkelia muokattu 5.7.2018 kello 12.38. Täsmennetty maksukanavien sisältöjen katselumahdollisuuksia.