Neste on tuonut viime vuonna kansainvälistä mediahuomiota keränneen Nolla-mökkinsä takaisin. Mökki on pystytetty samaan paikkaan kuin vuosi sitten eli Helsingin edustalle Vallisaareen. Viime kesänä Nolla-mökistä kirjoittivat muun muassa Lonely Planet ja Business Insider.

Nolla-mökin tarkoitus oli herättää keskustelua mökkiasumisen päästöjen vähentämisestä. Ahosen mukaan mökki konkretisoi sen, mitä kiertotalous ja päästöjen vähentäminen voi tarkoittaa.

"Kampanja tuntui toimivan viime vuonna hyvin ja mielestämme mökillä on vieläkin annettavaa. Tämä on kiertotaloutta, parhaat ajatukset toimivat kaksi kertaa", Nesteen vastuullisuusjohtaja Salla Ahonen kertoo M&M:lle.

Mökkiin voi päästä yöpymään osallistumalla arvontaan Journey to Zero -hankkeen verkkosivuilla.

Mökkitempaus on tehty samalla tavalla kuin viime vuonna, sillä mökillä vierailee arvonnassa Nolla-mökki yön voittaneiden lisäksi somevaikuttajia ja ammattivalokuvaajia. Nesteen mukaan paikalla nähdään muun muassa someammattilaiset Sita Salminen ja Joonas Pesonen.

Muotoilija Robin Falckin suunnittelema Nolla-mökki on tehty havuvanereista ja kuusipalkeista. Sähköä mökkiin tuotetaan aurinkopaneeleilla ja lämpö Wallaksen liedellä, jonka energia tuotetaan jätteistä ja tähteistä tuotetulla uusiutuvalla Nesteen dieselillä. Tänä vuonna mökin sisustuksesta on vastannut Vepsäläinen.

Nesteen Journey to Zero -hankkeeseen kuuluva Zerobnb-tempaus pyörii edelleen verkossa. Zerobnb on sivusto, johon kerätään Airbnb:stä Nesteen ympäristöystävälliseksi luokittelemia majoituspaikkoja. Zerobnb on samalla vetoomus Airbnb:lle.

Nesteen tavoitteena on, että Airbnb:n kautta voisi tulevaisuudessa etsiä myös ympäristöystävällisiä majoitusvaihtoehtoja. Tällaista kategoriaa ei palvelussa vielä tällä hetkellä ole.

Neste kertoi M&M:lle lokakuussa, että Zerobnb-sivusto on käytettävissä siihen asti, kunnes Airbnb lisää ominaisuuden omaan palveluunsa. Tämä tarkoittaa sitä, että Airbnb ei ole vielä reagoinut Nesteen vetoomukseen.