Kolmannen kerran järjestettävän Kinkkutemppu-kampanjan tavoitteenaan on kerätä ja kierrättää ennätysmäärä paistinrasvaa, josta valmistetaan Neste MY uusiutuva diesel -polttoainetta. Tavoitteena on tuplata edellisvuoden osallistujamäärä ja saada mukaan 300 000 kotitaloutta.

Tänä vuonna keräyspaikkojen määrää on lisätty erityisesti kaupunkien keskusta-alueilla, ja niitä tuodaan myös Lapin hiihtokeskuksiin.

Kierrätykseen kelpaavat kinkun paistinrasvan lisäksi myös esimerkiksi kalkkunan, kalan tai juuressipsien paistinrasvat.

“Viime vuosien Kinkkutemput ovat osoittaneet, että suomalaiset tahtovat ja osaavat kierrättää oikeaoppisesti, kunhan prosessi on selkeä. Tänä vuonna kierrätyspisteiden määrää on jälleen kasvatettu, joten uskomme saavamme 300 000 kotitaloutta mukaan edistämään kiertotaloutta kanssamme. Paistinrasvoista jalostamme Porvoossa Neste MY uusiutuvaa dieseliä, jonka kasvihuonekaasupäästöt ovat jopa 90 prosenttia alhaisemmat kuin perinteisen dieselin”, kertoo Nesteen teknologiajohtaja Lars Peter Lindfors tiedotteessa.

Yhteensä rasvaa kertyi viime jouluna 44 tonnia – Neste arvioi, että tästä määrästä jalostettu polttoaine riittäisi 14 matkaan henkilöautolla maapallon ympäri.

Kinkkutemppu-kampanja lahjoittaa 20 000 euroa Hope ry:lle keräyksen päätyttyä.