Suomalaistyöt keräsivät European Excellence Awardsissa yhteensä neljä voittoa, joista kaksi meni Nesteen kampanjoille.

Energia-sarjan voitti Nesteen eduskuntavaalien alla toteuttama Totuuden hetki -kampanja, jossa yhtiö kampanjoi julkisesti kunnianhimoisempien ilmastotavoitteiden puolesta. Nesteen kumppaneita kampanjassa olivat Miltton, Cocoa Mediaproductions ja Vizeum Finland.

Kuljetus ja logistiikka -kategoriassa Neste voitti Kotimaan Kanjonit -kampanjallaan. Kurion suunnittelema kampanja tarttui jokakeväiseen ongelmaan eli lumen alta paljastuvien teiden huonoon kuntoon. Teiden kuopista tuli kuvissa kanjoneita ja kanjoneista matkakohteita. Suomalaiset jakoivat tuhansittain ”kotimaan huonoimpia matkavinkkejä” ja nimesivät teiden kanjoneita. Kampanja tavoitti pelkästään orgaanisesti sosiaalisessa mediassa lähes miljoona silmäparia ja Neste kunnosti teitä 10 000 euron lahjoituspotilla.

Kaksoisvoitto oli Nesteelle mukava yllätys.

”Ajattelimme, että jos edes toisesta tulee voitto, se on mukavaa, mutta emme arvanneet, että molemmista tulisi”, kertoo Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen markkinointijohtaja Mika Hyötyläinen M&M:lle.

”Meidän sydäntämme lämmitti erityisesti se, että molemmat palkinnot tulivat niin tärkeistä aiheista, Kanjonit-kampanjan tieturvallisuudesta ja Totuuden hetki -kampanjan ilmastoaiheesta”, hän sanoo.

Hyötyläinen kertoo myös, että Totuuden hetki -kampanjassa oli erityistä se, miten laajalla kokoonpanolla eri puolilta organisaatiota sitä tehtiin.

”Mukana olivat myynti, markkinointi, viestintä ja vastuullisuuspuolen henkilöitä. Teimme ensimmäistä kertaa kampanjaa niin laajalla tiimillä organisaatiostamme”, Hyötyläinen kertoo.

Kurion Microsoftille tekemä #SurfaceTheWomen-kampanja voitti työnantajabrändäyksen ja rekrytoinnin kategorian. Työ oli ehdolla myös kahdessa muussa sarjassa, teknologian ja kuluttajaelektroniikan sekä lanseerauksen kategorioissa. Kampanjassa IT-alan vaikuttajat kannustivat omia verkostojaan nostamaan esiin IT-alalla ansioituneita naisia ja edistämään sukupuolten välistä tasa-arvoa. Kampanjan aikaansaama liike tavoitti viikossa orgaanisesti yli 1,5 miljoonaa suomalaista, hashtagia käytettiin yli 1 000 kertaa ja some-julkaisuissa nimettiin yli 600 IT-alan naista.

Hartwallin Original Long Drinkille toteutettu Vuoden harmain päivä -kampanja puolestaan voitti tapahtumien kategorian. Vuoden harmain päivä ylsi finaalipaikkaan myös Pohjoismaat -kategoriassa. Kampanja sai 200 000 suomalaista nostamaan harmaan maljan harmaalle kansallissäälle, ja sen toteuttivat Miltton, Bob The Robot, Cocoa Mediaproductions, Dagmar ja Lataamo.

Suomalaistöistä finaalipaikoille ylsivät myös matkailun kategoriassa Business Finlandin ja Visit Finlandin Rent a Finn ja Milttonin Finnairille tekemä Push for Change, lanseerausten kategoriassa Milttonin tekemä koodikoulu Hive Helsingin lanseeraus ja kuljetuksen ja logistiikan kategoriassa Wärtsilän satamakaupunkeja globaalisti verkottava SEA20 / An Oceanic Awakening -hanke, jonka viestintää hoitaa Miltton.

European Excellence Awards kuuluu suurimpiin Euroopan tasolla viestintätöitä palkitseviin kilpailuihin. Voittajat julkistettiin gaalatilaisuudessa Lissabonissa perjantaina.

Juttua täydennetty kello 11:33 Mika Hyötyläisen kommenteilla.