Suomen Nestlé n jäätelöliiketoiminta on siirtynyt kokonaisuudessaan Froneri Finland Oy :hyn 1. lokakuuta 2016.

Uuden yrityksen omistaa puoliksi elintarvikeyritys Nestlé ja englantilainen jäätelönvalmistaja R&R ja se on osa kansainvälistä Froneri-yhteisyritystä.

Jäätelö- ja pakasteruokayritys Fronerin Turengin tehtaalta tulee monia suomalaisille tuttuja jäätelötuotteita, kuten Pingviini, Aino, Classic ja Puffet. Nestlé osti Turengin jäätelötehtaan vuonna 2004.

Froneri Finland Oy:n toimitusjohtajana aloittaa Johanna Sewon-Kievari. Hän siirtyi tehtävään Suomen Nestlén toimitusjohtajan paikalta. Sewon-Kievarin vastuulla on yrityksen toiminta kaikissa Pohjoismaissa.

Suomen Nestlén johtoon taas nousee Jonas Holfve. Hän tulee tehtävään Ruotsin Nestléltä, jossa hän on työskennellyt muun muassa myynnin ja johtamisen kehittämistehtävissä.

"Haluan ohjata Suomen Nestlén kasvuun ja kehittää vahvasti Suomessa toimivaa ja paikallisen kuluttajan toiveisiin vastaavaa yritystä", Holfve sanoo tiedotteessa.

Fronerista vastaava Sewon-Kievari katsoo, että jäätelöön erikoistunut yhtiö on valtavan hieno mahdollisuus.

"Vahvojen brändien ja osaavien ihmisten kanssa olemme valmiit vastaamaan innolla markkinoiden mahdollisuuksiin ja haasteisiin. Meillä on paljon annettavaa niin kotimaassa kuin muissa Pohjoismaissakin", Sewon-Kievari sanoo.

Froneri Finland Oy:llä on noin 200 työntekijää.

Nestlé on investoinut Turengin tehtaaseen noin 15 miljoonaa sen reilun 10 vuoden aikana, jonka tehdas oli Nestlén omistuksessa.

Maailmanlaajuisesti Nestlé työllistää yli 335 000 ihmistä 436 tehtaallaan ja toimistoissaan lähes 200 maassa. Suomessa Nestléllä työskentelee kaikkiaan noin 300 henkilöä Turun ja Juuan tehtailla sekä pääkonttorilla Espoossa.