Monet elokuvafestivaalit ja palkintogaalat vaativat, että esitettävät ja palkittavat elokuvat ovat olleet teatterilevityksessä – mitä useimmat Netflix-tuotannot eivät ole. Videopalvelujätti on kuitenkin keksinyt nokkelan tavan kiertää rajoitukset.

Digitaltrendsin mukaan Netflix on nimittäin ostamassa omia elokuvateattereita. Mikäli sen omissa teattereissa esitettäisiin tuotantoja suurelta valkokankaalta, avautuisivat ovet Cannesiin ja muille elokuvafestivaaleille. Tuotantojen laadusta festivaalipalkintojen saaminen ei ainakaan jää kiinni. Oscareissa Netflix-tuotanto Icarus palkittiin parhaana dokumenttina ja Mudbound oli ehdolla peräti neljässä eri kategoriassa.

Ostoskoriin on mitä ilmeisimmin joutumassa miljardööri Mark Cuban in omistama Landmark-ketju. Cuban tunnetaan Netflixin suurena fanina, ja esimerkiksi Beasts of no nation -elokuvaa esitettiin videopalvelun lisäksi Cubanin teattereissa 2015.

Toisaalta samaan aikaan liikkeellä on myös huhuja, joiden mukaan ostoaikeissa ei olisi mitään perää. Ilman minkäänlaista teatterilevitystä ovet moniin palkintogaaloihin jäävät kuitenkin avautumatta ainakin tällä hetkellä. Esimerkiksi Netflixin tv-tuotantojen saamat Emmy-palkinnot lisäsivät selvästi palvelun suosiota, joten jonkinlaisia sotasuunnitelmia Netflixin pääkonttorilla aiheen suhteen varmasti kehitellään.