Nettitelevisio

M&M 9.7.2015 10:34 päivitetty 4.2.2016 10:58

Netflix jyrää - Netin tv- ja videopalvelut kasvattavat suosiotaan

Netflix

18-24-vuotiaista suomalaisista jo yli puolet käyttää Netflixin ja HBO Nordicin kaltaisia suoratoistopalveluita, selviää Viestintäviraston kuluttajatutkimuksesta.

Suomalaiset katsovat nettitelevisiota monipuolisesti, selviää Viestintäviraston teettämästä kuluttajatutkimuksesta. Tutkimuksen mukaan kotimaisten televisioyhtiöiden palveluista kuten Yle Areenasta tai MTV Katsomosta televisio-ohjelmia tai videosisältöjä katsoo jo yli 60 prosenttia suomalaisista.

Netflixin ja HBO Nordicin kaltaisia tilausvideopalveluita käyttää joka neljäs suomalainen, YouTubesta videoita katsoo yli puolet.

Kuluttajakysely toteutettiin puhelinhaastatteluina maalis- ja huhtikuun aikana. Kyselyyn vastasi 3 000 iältään 15–79-vuotiasta Suomessa. Vastaavan kaltainen tutkimus on toteutettu myös keväällä 2014 sekä syksyisin 2010–2012. Kuluttajatutkimuksen tulokset käyvät ilmi Viestintäviraston tuoreesta toimialakatsauksesta.

Tutkimuksen mukaan tv-ja videosisältöjen katselu internetistä on arkipäiväistynyt kaikissa ikäryhmissä. Yleisintä netti-tv-sisältöjen katselu on nuorten keskuudessa, mutta myös vanhin, 65–79-vuotiaiden ikäryhmä on löytänyt etenkin televisioyhtiöiden omat netti-tv-palvelut. Näitä katsoo jo 40 prosenttia 65–79-vuotiaista suomalaisista. YouTuben kaltaisia videopalveluita vanhimmasta ikäryhmästä käyttää jo joka viides.

Kuva: Viestintävirasto

 

Finnpanelin uusimman TV-taloudet Suomessa -tutkimuksen mukaan internetin videosisältöjä katsotaan tietokoneelta kahdessa kolmesta kotitaloudesta, mutta myös älypuhelimien ja tablettien osuus katselulaitteista on noussut nopeasti. Kännykästä videoita katsoo 40 prosenttia, tabletilta joka kolmas.

Internet löytyi viime vuonna ensimmäistä kertaa yli 90 prosentilta suomalaisilta, ja Finnpanelin tutkimuksen mukaan noin 95 prosentista kaikista suomalaisista kotitalouksista löytyy televisio.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö