Suoratoistopalvelu Netflix in osake oli pahassa laskussa tulosjulkistuksensa jälkeen Wall Streetin jälkimarkkinoilla, kun uusien tilaajien määrä jäi pahasti odotuksista ulkomailla ja palvelu menetti huiman määrän tilaajia kotimaassaan Yhdysvalloissa.

Netflix oli 12,1 prosentin laskussa torstaina Suomen aikaa kello 00:45.

Palvelu menetti maalis–kesäkuussa 126 000 kotimaista tilaajaa, kun analyysipalvelu Factsetin ennuste oli 352 000 uutta tilaajaa. Netflix sai ulkomailta 2,83 miljoonaa uutta tilaajaa, kun ennuste oli 4,81 miljoonaa tilaajaa.

Netflix kertoi menettäneensä uutta tilaajakantaa etenkin niillä alueilla, joissa se korotti palveluidensa hintoja.

Suoratoistopalvelu ennustaa kolmannelle vuosineljännekselle kuitenkin vahvaa tilaajien määrän kasvua, sillä hitti-tv-sarja Stranger Thingsin kolmas kausi on parhaillaan nähtävissä Netflixissä. Se ennustaa tilaajamäärän kasvavan maailmanlaajuisesti seitsemällä miljoonalla uudella tilaajalla. Lisäksi hittisarjojen “Orange is the New Black” ja “The Crown” odotetaan kiihdyttävän tilaajamäärän kasvua.

Suoratoistopalvelujen välinen kilpailu tulee kiristymään, sillä teknologiajätti Apple ja viihdejätti Disney alkavat pyörittää pian omia suoratoistopalvelujaan.

Netflix kommentoi kiristynyttä kilpailutilannetta tulosjulkistuksessa sanomalla, “ettei kilpailutilanne vaikuttanut toisen kvartaalin menestykseen, sillä yhtiöiden välinen kilpailuasema (competitive landscape) ei muuttunut merkittävästi toisen kvartaalin aikana”.

Netflixin osakekohtainen tulos oli 0,60 dollaria, kun analyytikoiden ennuste oli 0,56 dollaria. Liikevaihto toiselta kvartaalilta oli 4,92 miljardia dollaria, kun analyytikot odottivat 4,93 miljardin dollarin liikevaihtoa.

Netflixin liiketoiminnan kassavirta on ollut jo pitkään negatiivinen, koska suoratoistopalvelu käyttää suuria summia sisältönsä tuotantoon ja hankintaan. Yhtiö kertoi huhtikuussa odottavansa kuluvan tilikauden vapaan kassavirran olevan 3,5 miljardia dollaria negatiivinen, kun aiempi ennuste oli kolme miljardia dollaria negatiivinen.

Yhtiö ei muuttanut tilikauden vapaan kassavirran ennustettaan, mutta se kertoi odottavansa, että vapaan kassavirran tilanne “paranee vuonna 2020”.