Suoratoistopalvelu Netflix oli 5,6 prosentin nousussa Wall Streetin jälkimarkkinoilla tiistaina keskiyöllä Suomen aikaa, kun uusien tilaajien määrä ylitti kirkkaasti analyytikoiden odotukset viime kvartaalin tavoin.

Yhtiö sai 7,41 miljoonaa uutta tilaajaa, kun Factset in analyytikkoennuste povasi Marketwatchin mukaan 6,6 miljoonaa uutta tilaajaa. Netflix itse ennusti saavansa vuoden ensimmäisellä kvartaalilla 6,35 uutta tilaaja, kun vertailukauden luku oli 4,95 miljoonaa tilaajaa.

Uusista tilaajista 5,46 miljoonaa tuli USA:n ulkopuolelta ja 1,96 miljoonaa tilaajaa USA:sta.

Yhtiön liikevaihto ensimmäiseltä kvartaalilta oli 3,7 miljardia dollaria, kun analyytikot odottivat 3,69 miljardin dollarin liikevaihtoa. Liikevaihto kasvoi vuoden takaisesta 40 prosenttia eli vauhdikkaimmin verrattuna neljään viime kvartaaliin.

Netflix vahvistaa jo aiemmin uutisoidun tiedon, että se on palkannut yhden Hollywoodin suosituimmista hitti-tv-sarjojen tekijöistä Ryan Murphy n palvelukseensa. Murphy tunnetaan muun muassa hittisarjojen Glee, American Horror Story ja American Crime Story käsikirjoittamisesta ja tuottamisesta. Netflix palkkasi viime elokuussa toisen huipputuottajan Shonda Rhimes in, joka tunnetaan muun muassa hitti-tv-sarjoistaan Grey's Anatomy ja Scandal.

“Tällaiset palkkaukset mahdollistavat sen, että voimme työskennellä ilman välikäsiä lahjakkaiden ja tuotteliaiden tv-sarjojen luojien kanssa, jotka ovat tuottaneet menestyksekkäitä sarjoja. Sen sijaan, että meidän täytyisi hankkia lisenssit heidän ohjelmiinsa, tulemme omistamaan tuottamamme ohjelmat”, Netflix kirjoittaa.

Netflixin liikevoitto oli 447 miljoonaa dollaria, kun vuosi sitten vastaavaan aikaan liikevoittoa kertyi 257 miljoonaa dollaria. Voittomarginaali nousi 12,1 prosenttiin vertailukauden 9,7 prosentista. Käyttökate oli 534 miljoonaa dollaria, kun vertailukauden käyttökate oli 317 miljoonaa dollaria. Käyttökate nousi vertailukaudesta 68,5 prosenttia.

Netflixin osakekohtainen tulos oli 0,64 dollaria, kun Factsetin analyytikkoennuste odotti 0,63 dollarin osakekohtaista tulosta. Viime vuoden vastaavaan aikaan osakekohtainen tulos oli 0,40 dollaria. Toiselle kvartaalille Netflix ennustaa 0,79 dollarin osakekohtaista tulosta.

Yhtiön vapaa kassavirta oli 287 miljoonaa dollaria negatiivinen, kun viime kvartaalilla yhtiön kassavirta oli 524 miljoonaa dollaria negatiivinen.

Netflix ennustaa saavansa vuoden toisella kvartaalilla 6,20 miljoonaa uutta tilaaja, kun vertailukauden luku oli 5,20 miljoonaa tilaajaa.