Apple n odotetaan esittelevän uuden videopalvelunsa ensi viikolla ja vielä moni asia sen suhteen on pimennossa. Yksi asia on kuitenkin selvä: Netflix ei ole mukana Applen suunnitelmissa, uutisoi Recode.

Tulevan Applen tv-palvelun kautta käyttäjät pystyisivät tilaamaan ja katsomaan eri suoratoistopalveluiden sisältöjä ilman niiden omia sovelluksia. Netflix ei ole tulossa osaksi Applen tv-palvelua.

"Apple on hieno yhtiö. Me haluamme kuitenkin ihmisten katsovan meidän ohjelmiamme meidän palveluissamme", Netflixin toimitusjohtaja Reed Hastings sanoi.

Netflix ei ole koskaan tehnyt läheistä yhteistyötä Applen kanssa. Applen aiempaan tv-sovellukseen Netflix ei lähtenyt mukaan ja viime vuonna Netflix poisti mahdollisuuden maksaa kuukausimaksun App Storen ja iTunes-tilin kautta uusilla asiakkailla.

Hastings otti myös kantaa alan uusiin tulijoihin, joita ovat Apple ja Disney, joka julkaisee oman suoratoistopalvelunsa myöhemmin tänä vuonna.

"Se tulee olemaan haastavaa. Nuo ovat hyviä yhtiöitä, mutta niiden pitää tehdä parhaansa, kun alalla on kovia kilpailijoita", Hastings sanoi.

Bloomberg arvioi, että parhaimmassakin tapauksessa Applen tv-palvelu on todennäköisesti melko pieni.

"Jos Apple saa palveluunsa 20 miljoonaa tilaajaa noin 15 dollarin kuukausimaksulla vuoden 2020 loppuun mennessä, palvelu kasvattaa Applen nettotuloja noin prosentilla", pohti analyytikko Rob Hall.

Omaa tv-palvelua varten Apple on tuottanut ja ostanut monia eri tv-ohjelmia. Tuotannoissa on ollut mukana useita Hollywood-tähtiä, kuten näyttelijät Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Steve Carell ja Aaron Paul. Ohjaajista mukana ovat olleet muun muassa J. J. Abrams ja Steven Spielberg.