Yhdysvaltojen oikeusministeriön julkaiseman tiedotteen mukaan piraattipalveluiden takana olleet miehet ovat nyt myöntäneet syyllisyytensä syyteneuvottelussa ilman oikeuskäsittelyä. Syytetyistä 36-vuotias myöntää erilaisten tekijänoikeusrikosten lisäksi syyllistyneensä myös rahanpesuun.

Rahaa palveluiden pyörittämisestä ehtikin kertyä yli miljoona dollaria. Oikeusministeriö kertoo miehen kehittäneen erilaisia ohjelmia, jotka etsivät ja latasivat väsymättä uutta sisältöä erilaisilta piraattisivustoilta. Ladatut elokuvat ja tv-sarjojen jaksot siirrettiin Kanadassa sijainneelle palvelimelle. Sieltä ne jaeltiin edelleen sitten iStreamItAllin ja Jetflicksin asiakkaille. Ohjelmia pystyi katsomaan tietokoneen lisäksi myös mobiililaitteilla, älytelevisioilla ja pelikonsoleilla.

Tekniikan lisäksi 36-vuotias hallitsi myös markkinoinnin. Oikeuden mukaan hän pyöritti myös laajaa sähköpostikampanjaa, jossa mainosti palvelunsa laajaa valikoimaa ja kehotti vaihtamaan Netflix-tilauksensa siihen. Tarjolla olikin peräti 118 479 tv-sarjan jaksoa ja 10 980 elokuvaa. Rahaa näiden katselusta ei tosin herunut sisältöjen tekijöille dollariakaan.

Syyteneuvottelussa tekijänoikeusrikoksensa tunnusti myös 40-vuotias rikoskumppani. Kaverukset joutuvat odottamaan tietoa varsinaisista tuomioistaan aina maaliskuun lopulle saakka. Tapauksessa on syytettynä myös kuusi muuta henkilöä, joiden osalta oikeudenkäynti alkaa helmikuussa.