Koronapandemian vuoksi etätöihin siirryttiin lähes kaikilla työpaikoilla, joilla se oli järkevästi mahdollista. Osa yrityksistä niin Suomessa kuin muuallakin on ilmoittanut etätöiden jatkuvan pitkäänkin, osa taas on pyrkinyt palauttamaan tekijöitä lähemmäs valvovaa silmää.

Netflixin toimitusjohtaja Reed Hastings suhtautuu etätöihin erittäin kielteisesti. Hän on selittänyt käsityksiään Wall Street Journalin haastattelussa. WSJ tiedusteli, mitä myönteistä etätyöskentelyssä on.

”Ei mitään, en näe siinä mitään positiivista. On pelkästään pahasta, kun ihmiset eivät voi kokoontua yhteen, etenkin kansainvälisissä kuvioissa”, Hastings vastasi.

Niinpä hänellä on jo valmiit suuntaviivat etätöiden lopettamiseksi, paluu alkaa kunhan rokote saadaan käyttöön: ”Paluu tapahtuu noin puolen vuoden päästä siitä. Kun enemmistö työntekijöistä on rokotettu, palataan toimistoihin.”

Jotkut suuret teknologiayhtiöt ovat jo ilmoittaneet, että etätöitä jatketaan suoralta kädeltä ensi kesään – ainakin. Etätyöskentely on todettu toimivaksi malliksi, joten sen uskotaan olevan koronan kukistamisen jälkeenkin yleisempää kuin ennen pandemiaa.

”Uskon, että monet yhtiöt päätyvät käytäntöön, jossa neljä päivää ollaan työpaikalla ja viides työskennellään kotona”, myös Hastings arvelee.

Netflixiltä yllätysveto: sarjoja ja elokuvia katsottavaksi ilmaiseksi – näin se onnistuu