Suoratoistopalvelu Netflixin osake halpeni Wall Streetin jälkikaupankäynnissä, kun palvelun heinä-syyskuun tulos jäi analyytikoiden odotuksista. Netflixin osake oli laskenut 5,1 prosenttia ennen puolta yötä.

Yhtiö raportoi 1,74 dollarin osakekohtaisesta tuloksesta, kun analyysipalvelu Factsetin konsensus odotti Netflixin oikaistun osakekohtaisen tuloksen olevan 2,31 dollaria. Vertailukauden oikaistu osakekohtainen tulos oli 1,59 dollaria.

Liikevaihto syyskuun lopussa päättyneeltä vuosineljännekseltä oli 6,44 miljardia dollaria, kun Factsetin konsensus povasi liikevaihdoksi 6,4 miljardia dollaria. Vuoden takainen liikevaihto oli 5,2 miljardia dollaria.

Netflix sai päättyneellä vuosineljänneksellä maailmanlaajuisesti 2,20 miljoonaa uutta tilaajaa, kun Factset ennusti 3,57 miljoonaa uutta tilaajaa. Netflixin osake laski huhti–kesäkuun tulosjulkistuksen jälkeen, kun sijoittajat pettyivät suoratoistopalvelun ennusteeseen heinä–syyskuun tilaajamääristä. Yhtiön johto perusteli heikkoa tilaajaennustetta sillä, että uusien tilaajien kasvu hidastuu, kun kuluttajat alkavat päästä yli koronapandemian alkushokista ja sosiaaliset rajoitukset helpottavat.

Netflix sai tammi-maaliskuussa 15,8 miljoonaa uutta tilaajaa ja huhti-kesäkuussa 10,1 miljoonaa uutta tilaajaa. Netflix itse ennusti saaneensa syyskuussa päättyneellä vuosineljänneksellä ainoastaan 2,6 miljoonaa uutta tilaajaa.

Suoratoistopalvelu kommentoi tulosjulkistuksen yhteydessä, että se osasi odottaa tilaajakasvun tyrehtymistä. Vuosi sitten vastaavaan aikaan Netflix raportoi saaneensa 6,8 miljoonaa uutta tilaajaa. Yhtiön mukaan kasvun hidastuminen oli vääjäämätöntä alkuvuoden kovien tilauslukujen jälkeen.

Netflix on hyötynyt koronapandemiasta, kun liikkumisrajoitteet ovat pitäneet ihmisiä kotona ja he ovat viettäneet aiempaa enemmän aikaa esimerkiksi suoratoistopalveluja katsellen. Netflixin osake on noussut alkuvuodesta 64 prosenttia.

Suoratoistopalvelu ennustaa kuluvalle, vuoden viimeiselle vuosineljännekselle 6,0 miljoonaa uutta tilaajaa. Tämä olisi selvästi vähemmän kuin vertailukauden 8,8 miljoonaa tilaajaa.

“Pandemian kehittyminen ja sen vaikutukset tekevät arvioinnista hyvin epävarmaa, mutta toivottavasti maailma elpyy pandemiasta ensi vuonna, ja kasvuvauhdin pitäisi palata pandemiaa edeltäneille tasoille”, Netflix sanoi.

Uusista tilaajista jopa 46 prosenttia tuli Aasian ja Tyynenmeren alueelta.

Netflix raportoi kolmatta vuosineljännestä peräkkäin positiivisesta vapaasta kassavirrasta. Yhtiö odottaa neljännen vuosineljänneksen vapaan kassavirran olevan hieman negatiivinen, kun yhtiö aloittelee jälleen tuotantojaan koronapandemian pysäytettyä ohjelmien tuotantoja.