Toistaiseksi kokeilukäytössä oleva ominaisuus tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden katsella sisältöjä eri nopeuksilla. Uudistus ei ole tv-sarjojen ja elokuvantekijöiden mieleen, uutisoi BBC.

Lue lisää: Nämä ovat Netflixin suosituimmat omat sarjat ja elokuvat – ykkösinä odotetut suosikit

Kriitikoihin ovat liittyneet muun muassa Ihmeperhe ja Rottatouille -elokuvien ohjaajana tunnetuksi tullut Brad Bird sekä hittielokuvan Paksuna ohjannut Judd Apatow.

”Älkää epäilkö, että jos emme pidä meteliä (asiasta), jokainen striimaaja yrittää tehdä jotakin yhtä naurettavaa ja loukkaavaa”, Apatow sivaltaa Twitterissä. Hän on suositun Netflix-sarjan Loven luoja.

Uusi ominaisuus antaa käyttäjälle mahdollisuuden pyrittää ohjelmaa puolet normaalia nopeammin tai puolet normaalia hitaammin. Raporttien mukaan ominaisuus on toistaiseksi tarjolla vain mobiilin Android-käyttäjille.

Brad Bird kutsui Twitterissä Netflixin uudistusta ”jälleen yhdeksi hämmästyttävän huonoksi ideaksi”.

Netflixin johtaja Keela Robinson kommentoi kohua toteamalla, että yhtiö on tietoinen sisälläntuottajien huolista ja ei aio ainakaan lähitulevaisuudessa laajentaa kokeiluaan.

”Se, esittelemmekö nämä ominaisuudet kaikille käyttäjille jossain vaiheessa, riippuu saamastamme palautteesta”, Robinson kommentoi.

Ensireaktioista päätellen palaute ei luultavasti ole kovin myönteistä.

Vaikka Netflix on nyt nostettu tikunnokkaan, se ei ole suinkaan ensimmäinen teknologiayritys, joka pyörittelee mahdollisuuksia katselu- tai kuuntelukokemuksen nopeuttamiseksi.

Googlen Chrome -selaimessa on olemassa ominaisuus, joka sallii Netflixin sisältöjen nopeuttamisen. YouTube tarjoaa jo nyt käyttäjälle mahdollisuuden katsella videoita lukuisilla eri nopeuksilla, ja Apple on tehnyt saman podcastien kohdalla.

Lue lisää: Netflix julkaisi tänään uutuuskomedian huolimatta siihen kohdistetusta oikeushaasteesta