Twitter kertoi tiistaina lisäävänsä suosikkilistaukseen lisää tietoa siitä, mitä suosikkiaiheet käsittelevät ja miksi ne ovat listalla. Asiasta uutisoi The New York Times.

Tähän saakka niin sanottujen eniten trendaavien aiheiden listaus on perustunut vain algoritmeihin. Vihapostauksien tekijät ovat pystyneet manipuloimaan systeemiä ja levittämään sanomaansa tehokkaasti.

Twitterin päätös liittyy Yhdysvaltain presidentinvaaleihin, jotka aiheuttavat ongelmia muillekin sosiaalisen median alustoille. Yhtiö ei kuitenkaan suostu poistamaan listaustaan, vaikka monet yhtiön sisällä ja ulkopuolella ovat niin vaatineet.

Listauksen tarkoituksena on ollut auttaa etenkin uusia palvelun käyttäjiä löytämään kiinnostavia aiheita. Palvelun voi käyttäjä räätälöidä omiin tarpeisiinsa. Mutta sitä on ollut helppo manipuloida esimerkiksi vihapostauksien edistämiseen.

Esimerkiksi viime helmikuussa venäläiset verkkotrollit levittivät salaliittoteoriaa, jonka mukaan entiset Hillary Clintonin vaaliorganisaation jäsenet pyrkivät sotkemaan demokraattien esivaalia Iowassa.

Heinäkuussa oikeistolaiset äärinationalistit nostivat puolestaan antisemitistiset viestinsä listauksen kärkeen.