Yhdysvaltalainen kenkien ja urheiluvaatteiden valmistaja New Balance ja suomalainen lifestyle-brändi Billebeino julkaisevat yhteisen rajatun vaatemalliston, joka kantaa nimeä NB x BB.

Billebeino on nimetty perustajansa, entisen NHL-jääkiekkoilija Ville Leino n mukaan.

Yhteistyön tuloksena Billebeinon verkkokauppaan ilmestyy NB x BB -paitoja, -housuja, -lippiksiä, -takki sekä NB x BB 247 -kengät. New Balancen 90s-sarjaan pohjautuvaan mallistoon vaikutteita on haettu Hollywoodin rantabulevardeilta niihin kuuluvasta värimaailmasta.

Jo vuonna 1906 perustetun New Balancen myydyimpiin jalkinemalleihin kuuluvat 247-sarjan lenkkarit. Nyt julkaistavan mallistoon on tehty kyseiselle sarjalle historian ensimmäiset Billebeinon jalkineet.

Kuten niin monet muutkin yhteistyöt, sai myös New Balance x Billebeino alkusysäyksensä saunasta. New Balance Scandinavia n Strategic Account Manager Julius Juslin istui sulkapallopelien jälkeen lauteille Billebeinon toimitusjohtajan Juhani Putkosen kanssa.

Jo aikaisemmin yhteistyötä New Balancen ja Juslinin kanssa tehnyt Putkonen heitti löylyjen lomassa ehdotuksen yhteisestä vaatemallistosta. Juslin syttyi heti ideasta.

"Siinä yhdessä fiilisteltiin ja keskusteltiin. Mietimme, voisimmeko ruveta kimpassa tekemään jotain. Kun tarpeeksi heittää löylyä, alkaa syntyä ideoita. Aika äkkiä tapasimme myös Villen kanssa, ja asiat lähtivät etenemään", Juslin kertoo M&M:lle.

"Kaikki on sujunut tosi luontevasti. Tämä on meille totta kai hemmetin iso kunnia tehdä yhteistyötä globaalistikin ison tekijän kanssa. Hyvä, että tuli heitettyä idea ilmoille silloin saunassa!" säestää Juhani Putkonen.

Kohti kansainvälistymistä

Billebeino on tehnyt aiemmin Hartwall Original Long Drink in kanssa yhteisen Original Long Drink x Billebeino- nimeä kantavan vaatemalliston sekä Mustanaamio-teemaisen Billebeino X Phantom -malliston. Nyt perjantaina lanseerattava yhteinen mallisto New Balancen kanssa on Juhani Putkosen mukaan jälleen yksi askel eteenpäin Billebeinon tarinassa.

"Olemme myös tekemässä kansainvälistymistä tämän vuoden aikana, eikä yhteistyö todella tunnetun ja siistin firman kanssa ei varmasti ole tässä haitaksi. Kyllä tämä on meille iso asia", Putkonen sanoo.

Billebeino hakee Putkosen mukaan kansainvälisiä avauksia Yhdysvalloissa sekä Euroopassa. Brändi osallistuu alan messuille tänä vuonna Saksassa ja Tanskassa.

Billebeino teki tilikaudella 2017 reilun 1,7 miljoonan euron liikevaihdon, josta voittoa kertyi 423 000 euroa. Vuoden 2018 vahvistamaton liikevaihto oli 2,2 miljoonaa euroa.

New Balance Scandinavian National Sales Manager Jari Kohtamäki toteaa, että New Balance on mielellään mukana luomassa jotakin uutta toiselle nousevalle brändille.

"Olemme tyytyväisiä lopputulokseen, sillä värimaailma sopii mielestämme erinomaisesti yhteen tekstiilimalliston kanssa", Kohtamäki toteaa tiedotteessa.

Julius Juslin kertoo M&M:lle, että New Balancen toiveena on tehdä Billebeinon kanssa yhteistyötä myös jatkossa.

"Kun mallisto tänään tulee esille, näemme vähitellen, miten kuluttajat ottavat sen vastaan. Emmeköhän me vielä jotain tulevaisuudessa keksi, mutta se jää vielä nähtäväksi."

New Balance Athletic Shoe Inc. eli New Balance on yhdysvaltalainen vuonna 1906 perustettu perheyritys, joka keskittyy pääosin jalkineiden valmistukseen. Yhtiön päämaja sijaitsee nykyisin Bostonissa, Massachusettsissa.