Sosiaalinen media

TIVI 13.5. 08:25

New York Times: Facebookin perustaja vaatii yhtiön hajottamista

Michael Reynolds
Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg.

Facebookin perustajiin kuuluva Chris Hughes vaatii Yhdysvaltojen hallintoa hajottamaan yhtiön. Hänen mielestään Mark Zuckerbergin valta on kasvanut ennenäkemättömäksi ja se on jo uhka sananvapaudelle.

Chris Hughes tapasi Mark Zuckerbergin aikanaan, kun he opiskelivat Harvardin huippuyliopistossa. Hän auttoi Zuckerbergia Facebookin perustamisessa.

Nyt Hughes on kirjoittanut New York Timesissa, että palvelun alkuaikoina Zuckerberg ilmoitti palvelun tavoitteeksi herruuden. Facebook on muiden palveluiden hankkimisen kautta kasvanut ennennäkemättömän suureksi mahdiksi sananvapauden kannalta, Hughes kirjoittaa. Yhtiö omistaa myös Instagramin ja WhatsAppin.

”Meillä on kansakuntana perinne panna monopoleja aisoihin riippumatta siitä, miten hyväätarkoittavia niiden johtajat ovat. Markin valta on ennenäkemätöntä ja epäamerikkalaista”, Hughes sanoo.

Facebook torjui Hughesin vaatimuksen erottaa WhatsApp ja Instagram erillisiksi yrityksiksi. Yhtiön hajottamisen sijaan Facebookin mielestä paino pitäisi panna lainsäädännön kehittämiseen.

Samanlaisia ajatuksia on Yhdysvalloissa myös poliitikoilla. Uutistoimisto Reutersin mukaan Massachusettsin senaattori Elizabeth Warren on luvannut, että jos hänet valitaan presidentiksi, hän hajottaa Facebookin lisäksi Amazonin ja Googlenkin.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Yhteiskunta

23.08.2019 14:59

Kuntaliitto valitsi Milttonin

Suomen Kuntaliitto ry on valinnut Milttonin viestintä- ja markkinointipalvelujensa strategiseksi ja operatiiviseksi kumppaniksi.