Kaikkiaan 201 miestä sai potkut #MeToo -liikkeen johdosta Yhdysvalloissa, kertoo New York Timesin selvitys. Heidän korvaajistaan 43 prosenttia on naisia: 53 naista, 66 miestä. New York Timesin työryhmä on käynyt läpi potkut ja korvaajanimitykset, joista on kerrottu julkisesti. Artikkelissa käydään nimi nimeltä läpi sekä erotut että nimitetyt.

Erotettujen joukossa olivat muun muassa elokuvatuottaja Harvey Weinstein, senaattori Al Franken, Amazon Studios in johtaja Roy Price, Vox Media n Lockhart Steele, toimittaja Mark Halperin, näyttelijä Kevin Spacey ja senaattori Ira Silverstein. Työnsä menetti kolme naista, joista tunnetuin on näyttelijä ja ohjaaja Asia Argento.

Lehti on kerännyt tapauksia, joissa henkilö on menettänyt päätyönsä, joka useimmiten oli merkittävä johtotehtävä. Nimitetyistä naisista kolmasosa työskentelee uutismediassa, neljännes hallinnossa ja viidennes viihdebisneksessä ja taiteen parissa.

Lehden mukaan #MeToo vaikuttaa edelleen useilla yhteiskunnan eri aloilla. Sen seurauksena naiset ovat alkaneet saada valtaa yhä useammissa organisaatioissa.

Lehti toteaa, että naisten nimittäminen ei automaattisesti takaa muutosta, sillä myös naiset ovat syyllistyneet seksuaaliseen ahdisteluun.

Artikkelin mukaan useat tutkimukset osoittavat, että naiset johtavat eri tavoin kuin miehet. He luovat työympäristöjä, joissa ahdistelu ei pääse kukoistamaan ja joissa ongelmista on helpompi kertoa. Lisäksi naisjohtajat palkkaavat ja tukevat naisia ja maksavat heille samaa palkkaa kuin miehille. Lehden mukaan naisten johtamat yritykset ovat usein osoittautuneet myös taloudellisesti kannattavammiksi.

#MeToo-kampanja alkoi vuosi sitten lokakuussa ja levisi maailmanlaajuiseksi someilmiöksi. Se muotoutui aihetunnisteeksi eli hashtagiksi yhdysvaltalaisen näyttelijän Alyssa Milano n julkaiseman twiittauksen jälkeen. Siinä hän kehotti seuraajiaan jakamaan kokemuksiaan seksuaalisesta häirinnästä. Alun perin #MeToo-liikkeen aloitti Tarana Burke vuonna 2006. Hänen tavoitteensa oli tukea seksuaalisen ahdistelun uhreja ja lisätä tietoisuutta siitä.