TAPAUS PARKKINEN

Mikko Metsämäki 13.8.2009 08:53 päivitetty 4.2.2016 11:33

News to Screen teki miljoonatappiot

Kesällä konkurssiin mennyt News to Screen ehti tehdä miljoonatappiot. "Kyllä siinä omiakin rahoja paloi. Ja hikeä", Marko Parkkinen tunnustaa.

Keväällä 2008 palvelunsa avannut News to Screen hakeutui heinäkuussa konkurssiin.

– Kassavirta oli negatiivinen. Ja kun tulee routa, versot kuolevat ekana, News to Screenin primus motor Marko Parkkinen sanoo.

Näytönsäästäjällä pyörineen helppokäyttöisen uutis- ja viihdepalvelun piti tehdä internetille sama, minkä Keihäsmatkat teki matkailulle. Kansan syvät rivit eivät kuitenkaan palvelua löytäneet ja firmalle tuli noutaja, kun rahoitus loppui.

Parkkinen ei osaa sanoa tarkkaan, kuinka paljon News to Screen ehti tehdä tappiota, mutta pelkästään teknologiaan investoitiin noin kaksi miljoonaa euroa. Huhtikuussa 2008 päättyneen tilikauden tulos oli puolestaan 430 000 euroa tappiollinen.

– Kyllä siinä omiakin rahoja paloi. Ja hikeä, Parkkinen sanoo.

News to Screenin pääomistajat olivat Parkkisen lisäksi Seppo Sairanen ja Lauri Hulkko. Yhtiön hallituksessa istui myös Optiopajan toimitusjohtaja Ilkka Seppälä.

Konkurssin myötä NTS:n toiminnan osti sijoittaja Seppo Sairasen Optiopaja, joka on jatkanut toimintaa.

News to Screenin alkuperäinen ansaintalogiikka nojasi palvelua käyttäviin kuluttaja-asiakkaisiin, b-to-b-kumppanuuksiin sekä mainosmyyntiin. Varsinkaan mainosmyyntiä yhtiö ei saanut missään vaiheessa vetämään.

– Monta asiaa olisi voinut tehdä toisin. Tero J. Kauppinen on todennut, että silloin kun tuntuu pahalta, on paras aika oppia. Halvemmallakin olisi kyllä voinut oppia, Parkkinen sanoo.

Bob Helsingin ensimmäisenä toimitusjohtajana markkinointimaailman julkimoksi noussut Parkkinen on nyt mukana omistajana ja hallituksen jäsenenä Kaipaus-tuoksukorufirmassa ja Nitro FX:ssä. Lisäksi hän toimii Fruugon ja Primulan hallituksissa.

Keväällä Parkkinen kertoi M&M:ssä myös mainostuotantoyhtiösuunnitelmastaan. Hanke on edelleen suunnitelman asteella.

– Uusia ajatuksia tuntuu tulevan koko ajan. Uusiin hankkeisiin varmasti lähden lähimmän vuoden aikana.