Next Gamesin Stranger Things -peli julkaistaan yhtiön mukaan vuoden 2020 aikana.

Toimitusjohtaja Teemu Huuhtanen uskoo, että yhteistyö yhdysvaltalaisen sisältöjätin kanssa tuo yhtiölle toivotun käänteen kasvuun.

”Netflix on meille unelmakumppani. Isompaa kumppania emme voisi toivoa”, Huuhtanen iloitsee.

Tappiokierteessä paininut yhtiö on keskittynyt alkuvuonna vakauttamaan liiketoimintaansa ja uudistamaan pelinkehityksen toimintamalliaan.

Suosittuun sarjaan perustuvan pelin kehittäminen on toimitusjohtajan mukaan pitkällä.

Stranger Things -sarjan kolmas tuotantokausi julkaistaan heinäkuussa. 80-luvun scifi- ja kauhuklassikoille kunniaa tekevä sarja on saanut yli 30 Emmy-palkintoehdokkuutta.

Yhtiö ei ole rekrytoinut merkittävästi työntekijöitä uuden pelin kehittämiseen.

”Keihäänkärkemme on jo kehitetyn teknologian hyödyntäminen eli alustan kyky tukea useita pelejä yhtä aikaa. Emme tarvitse massiivisesti lisää henkilökuntaa”, Huuhtanen sanoo.

Viime vuoden heinäkuussa julkaistun ja tappioihin johtaneen The Walking Dead: Our World -pelin tekniset ongelmat on ratkaistu, ja yhtiö on tyytyväinen pelin liikevaihtoon vuoden ensimmäisellä kvartaalilla.

Myös aiemmin julkaistun The Walking Dead: No Man's Land -pelin avainluvut ovat säilyneet yhtiön mukaan hyvinä.

Next Games on kehittänyt myös Blade Runner Nexus -peliä, jonka julkaisupäivää ei ole vielä ilmoitettu.

"Peli on ollut koemarkkinoinnissa jo jonkin aikaa, ja sen käyttökokemusta vielä korjaillaan", Huuhtanen kertoo.

Yhtiö on jatkanut alkuvuonna kululeikkauksia, ja säästöohjelma on edennyt toimitusjohtajan mukaan onnistuneesti. Netflix-sopimuksen myötä on sopiva aika alkaa neuvotella uudesta rahoituksesta.

"Kassatilanteemme on ollut vakaa alkuvuodesta lähtien. Olemme sanoneet, että jos lähdemme lanseeraamaan uutta peliä, tarvitsemme myös uutta rahoitusta."