Toimittaja Niko Vartiainen on nimitetty viestintäkonsultiksi Tekir iin. Hän on aloittanut uudessa tehtävässään 8.4.2019.

Vartiaisella on vahva tausta mediassa. Viimeksi hän on työskennellyt Helsingin Sanomissa eduskuntatoimittajana politiikan ja talouden toimituksessa, ja sitä ennen STT:n toimittajana. Viestintätyötä Vartiainen on tehnyt aikaisemmin konfliktinratkaisujärjestö CMI:llä.

Helsingin Sanomien toimittajana Vartiainen on saanut tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnon vuonna 2018 yhdessä Tuomo Pietiläisen kanssa kuntapäättäjien rikostaustojen selvittämisestä ja paljastamisesta sekä juttua varten kerätyn datan jakamisesta useille maakuntalehdille.

Vartiainen kertoo M&M:lle, että Tekiristä oltiin häneen yhteydessä.

”Tämä kuulosti erittäin mielenkiintoiselta mahdollisuudelta, jossa pystyn hyödyntämään kokemustani mediasta, politiikasta ja kansainvälisistä asioista”, Vartiainen sanoo.

Uudessa työssä korostuukin juuri Vartiaisen asiantuntemus.

”Pyrin hyödyntämään ja tarjoamaan asiakkaille asiantuntemustani mediasta ja toisaalta eduskuntatoimittajana saamaani lainsäädäntöprosessin ja poliittisten ympyröiden tuntemusta.”

Ensimmäinen viikko uudessa työssä on ollut Vartiaisen mukaan innostava.

”Tekir tunnetaan varsinkin alalla suhteellisen hyvin. Täällä on kasvua, useita muitakin suhteellisen vähän aikaa sitten aloittaneita ihmisiä ja innostavan oloinen meininki.”

Tekirin toimitusjohtaja Mikko Hämeenniemi sanoo nimitystiedotteessa, että Vartiainenvahvistaa entisestään Tekirin analyyttista otetta sekä median ja vaikuttajaviestinnän osaamista.

”Niko Vartiaisen osaaminen sopii hyvin Tekirin toimintamalliin, joka perustuu asiakkaan liiketoiminnan syvälliseen ymmärtämiseen sekä brutaaliin totuudellisuuteen. Vaikuttamisen palveluidemme kysyntä on kovassa kasvussa ja mediatyö puolestaan on perinteistä osaamisaluettamme. Nikosta saamme tiimiimme molempia osa-alueita ja niiden yhdistelmää ymmärtävän osaajan”, Hämeenniemi sanoo.

Tekir on vaativaan maineenhallintaan erikoistunut viestinnän konsulttiyritys. Se tarjoaa palveluita lisäksi muun muassa strategiaviestinnän, talous- ja sijoittajaviestinnän ja vaikuttajaviestinnän alueilla. Tekirin liikevaihto vuonna 2018 oli 3,9 miljoonaa euroa. Yhtiössä työskentelee 28 viestinnän ja liiketoiminnan asiantuntijaa.

Juttuun päivitetty 16.4. klo 11:14 vuoden 2018 liikevaihto.