HMD Global in markkinointijohtajana ja varatoimitusjohtajana kolme vuotta toiminut Pekka Rantala siirtyy mobiilimaksamiseen erikoistuneen ePassi n toimitusjohtajaksi ja osakkaaksi.

”Kun tarjoutui tilaisuus hypätä mukaan sopivasti uuteen, koin, että tässä on mahdollisuus”, Rantala selittää lähtönsä syitä.

Hän korostaa, että osakkuus yhtiöstä oli yksi merkittävä tausta-ajuri. Osakkuuden suuruutta hän ei kuitenkaan halua tässä vaiheessa vielä tarkentaa.

”Uuden oppiminen ja yrittäjäksi ryhtyminen ovat kaksi pääsyytä, miksi vaihdan ePassiin.”

Rantala on toiminut HMD Globalin markkinointijohtajan pestin lisäksi muun muassa Rovio n toimitusjohtajana ja Hartwall intoimitusjohtajana. Vuosina 1994–2011 hän työskenteli Nokia lla muun muassa yhtiön matkapuhelinten maailmanlaajuisesta markkinoinnista vastaavana johtajana.

Vime talvena HMD Global kertoi, että Nokia-merkkisiä puhelimia aletaan myydä pohjoisamerikkalaisten operaattorien kaupoissa.

”Ala, jolla ePassi toimii on minulle osittain tuttu ja osittain uusi. Minulla on historiani aikana ollut ilo ja mahdollisuus kokeilla erilaisia teollisuudenaloja ja oppia uutta. Se on jäänyt minulla veriin.”