Teknologia

Pia Heikkilä 7.11.2018 12:23

Nokian mainos nousi suurhitiksi Intiassa: "Vetoaa kaikkiin intialaisiin"

Kuvakaappaus YouTubesta

Bollywood-näyttelijän tähdittämällä mainoksella jo 32 miljoonaa katsojaa YouTubessa.

Nokia-puhelimien mainoksesta on tullut hitti Intiassa, sillä Bollywood-näyttelijän tähdittämällä videopätkällä on melkein 32 miljoonaa katsojaa pelkästään YouTubessa.

Nokia-kännyköitä valmistava HMD on palkannut Bollywood-tähden Alia Bhattin mainostamaan laitteitaan ja julkaisi hiljattain hindulaisen kalenterin tärkeimmän juhlapyhän eli diwalin ajankohtaan ajoitetun mainoksen.

Televisiossa ja someissa pyörivä puolen minuutin pituinen mainos vetoaa vahvasti tunteisiin ja perhekeskeisyyteen. Siinä Bhatt kerää kerran vuodessa vietettävästä juhlasta muistoja puhelimella ja lähettää kuvia kaukana asuville perheenjäsenille.

"Pätkä vetoaa kaikkiin intialaisiin", hehkutti intialainen AdAge-mainosalan erikoislehti.

"Sydäntä lämmittävässä pätkässä Bhatt jakaa koko perheen ilot Nokian puhelimella. Bhatt auttaa äitiä ottamaan selfieitä lähettääkseen ne kaukana asuvalle pojalleen. Tai hän ottaa kuvia hauskanpidosta juhlan aikana", lehti kertoi.

Bhatt on yksi Intian tämän hetken kuumimmista Bollywood-tähdistä, joka tunnetaan etenkin roolistaan Raazi-nimisessä elokuvassa.

HMD:n mainos on jo toinen HMD:n Intiassa diwaliin ajoitettu kampanja.

Yrityksen viime vuoden mainoksessa perheen äiti sai lahjaksi poikansa Nokian, sillä poika halusi antaa äidilleen laatuaikaa ilman puhelinta. Mainoksesta tuli somehitti ja tunnetusti tunteelliset intialaiset kertoivat jopa itkeneensä mainoksen aikana.

Puhelinvalmistajille diwali on kulta-aikaa, sillä elektroniikkalaitteiden myynti voi nousta sen aikana jopa 30 prosenttia.

Intialaiset ovat jo vuosia pysyneet uskollisia Nokian brändille, ja Nokian klassiset, vuosia sitten lanseeratut karvalakkimallit tahkoavat rahaa tasaisesti HMD:lle.

HMD kertoi aikaisemmin myyneensä noin 70 miljoonaa Nokia-merkkistä laitetta, mutta yritys ei kerro maakohtaisia lukuja. Yritys on kertonut Intian olevan sille yksi tärkeimmistä markkinoista. Yrityksen huhuttiin hiljattain tuovan maan markkinoille uuden 4G-peruspuhelimen.

Diwalina ostetun laitteen uskotaan tuovan kantajalleen onnea. Diwalia juhlitaan tänä vuonna 7 marraskuuta.

Kommentti

19.03.2019 11:37

Oi vaalihuuma, missä viivyt?

Suomessa vieraileva turisti ei huomaa mistään, että eduskuntavaaleihimme on alle kuukausi aikaa. Milloin vaalimainonta käynnistyy toden teolla?