NORD DDB Helsinki uudistaa paikallista johtoaan osana pohjoismaisen toimistokokonaisuuden rakennusta. Tarve uudistamiseen syntyi nykyisen toimitusjohtajan ja luovan johtajan Lauri Vassisen siirtyessä pohjoismaiseen rooliin NORD DDB:n sisällä. Uudet johtajat nousevat yrityksen sisältä. Helsingin toimiston vetovastuu siirtyy elokuusta alkaen Lauri Ferrerille ja Kalle Wallinille.

Johtoryhmän jättävän Vassisen tuleva toimenkuva on vielä auki.

"Erillisten toimistojen luovien kulttuurien yhteenvetäminen on haaste, joka monella jää vain puheeksi, mutta koen, että me NORDissa olemme saaneet aikaan aitoja onnistumisia yhteisen pohjoismaisen tekemisen luomiseksi. Nyt on hyvä vetää hieman henkeä ja tarkentaa kiikarit tulevaisuuteen. Olen oppinut paljon ja saanut kunnian olla mukana rakentamassa kansainvälisten ketjujen "Graalin maljaa" eli rajat ylittäen yhdessä tekevää ja fiksusti toimivaa toimistomallia", Lauri Vassinen sanoo tiedotteessa.

Toimitusjohtajaksi nimitetty Lauri Ferrer, 40, on työskennellyt DDB:llä vuodesta 2017. Aiemmin hän on työskennellyt mm. Sherpa ssa ja Louder illa. Chief Operative Officerin paikalta Chief Executive Officeriksi ylenevä Ferrer on jo entuudestaan toiminut tiiviisti Helsingin toimiston johdossa kuuluen johtoryhmään ja hallitukseen.

"Koko ajan haetaan yhteistyön hyötyjä toimia Suomi-Ruotsi-Tanska-akselilla, jotta voimme palvella paremmin isoja asiakkaita", tuleva toimitusjohtaja Lauri Ferrer sanoo M&M:lle.

"On ollut hienoa olla osallisena kehittämässä NORD DDB:n toimintaa Lauri Vassisen ja Kallen kanssa. Luova tuote on loistavassa kunnossa ja asiakastyytyväisyys huipussaan. Meillä on upea ammattitaitoinen porukka ja mahtavat asiakkaat, joiden kanssa voimme kasvattaa yhdessä molempien liiketoimintaa ja tehokkuutta. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus", kertoo Lauri Ferrer tiedotteessa.

Associate Creative Directorina toiminut Kalle Wallin, 31, siirtyy Creative Directorin tehtävään. Art Director -taustainen Kalle Wallin aloitti NORD DDB:llä kaksi vuotta sitten oltuaan aiemmin suunnittelijana mm. Miltton Creative lla, TBWA :lla ja 358 :ssa. Kalle on kaksinkertainen Young Lions Finland -voittaja.

"Olemme Lauri Vassisen kanssa löytäneet viimeisten parin vuoden aikana hyvän suunnan, jota kohti luovaa tuotetta on kehitetty erinomaisilla tuloksilla. Nyt on aika ottaa itse ohjat ja jatkaa kehittämistä ja kehittymistä yhdessä meidän suunnittelijoiden kanssa. Ei tästä voi olla muuta kuin innoissaan", toteaa Wallin tiedotteessa.

NORD DDB työllistää pohjoismaisesti 305 ihmistä. Toimiston liikevaihto oli vuonna 2018 40,3 miljoonaa euroa ja liiketulos 5,5 miljoonaa euroa. NORD DDB hoitaa pohjoismaissa mm. McDonald’s- ja Elkjøp/Elgiganten/Gigantti-asiakkuuksia, joilla on myös omat paikalliset tiiminsä. Toimisto on tehnyt viime aikoina töitä myös Klarna lle ja Björn Borg ille tehdyllä työllä. Suomessa NORD DDB HEL toimii McDonald’s Suomen ja Gigantin lisäksi markkinointiviestinnän kumppanina mm. Orion in Burana-brändille, Unilever in Pepsodent-brändille ja Ingman-jäätelöbrändille.