Valtion omistama viestintäkonserni Nordic Morning Group teki vuoden 2020 alkupuoliskolla parempaa tulosta kuin viime vuonna samaan aikaan koronakriisistä huolimatta.

Yhtiö teki oli 0,4 miljoonaa euroa liikevoittoa, mikä on 0,1 miljoonaa euroa enemmän kuin vuotta aiemmin.

Tammi–kesäkuussa yhtiön liikevaihto väheni suurelta osin covid-19-pandemian vuoksi. Nordic Morning Groupin konsolidoitu liikevaihto oli 39,2 miljoonaa euroa vuoden 2020 ensimmäiseltä kuudelta kuukaudelta, kun viime vuonna samaan aikaan se oli 42,1 miljoonaa euroa.

Markkinointi- ja viestintäala on ollut koronakriisin aikana vaikeuksissa, koska moni yritys on joutunut säästökuurille. Nordic Morning ei tehnyt kovin suurta tulosparannusta, mutta tulos ei painunut tappiolle.

”Viestintäala junnaa paikallaan, mutta me Nordic Morning Groupilla näemme, että pitkän aikavälin strategiamme kehittyy digitaalisen markkinoinnin ja viestintäpalvelujen kysynnän mukaisesti. Vaikka liikevaihto keväällä hiukan kutistui vuotta aiemmasta, on tämä meille osoitus siitä, että olemme oikealla tiellä aikana, jona kilpailijamme kohtaavat paljon suurempia vaikeuksia pandemian takia", kertoo Nordic Morning Groupin toimitusjohtaja Anne Årneby tiedotteessa.

Valtion omistama Nordic Morning Group toimii Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiö perustettiin vuonna 1859 keisarillisen senaatin julkaisutoimistoksi. Sittemmin se on muuttunut perinteisestä paino- ja kustannustalosta digivetoiseksi viestintäkonserniksi. Yhtiö tunnettiin aiemmin nimellä Edita.