Ympäristö

M&M 15.9.2017 12:47

Norppalive laajenee ympärivuotiseksi luontokanavaksi: "Haluamme ihmisten innostuvan"

WWF Suomi
Suosittua Norppaliveä katsottiin tänä vuonna yli kolme miljoonaa kertaa.

Ympäristöjärjestö WWF aloittaa nettisivuillaan uusia livelähetyksiä luonnosta. WWF:n Norppalive saa ensi keväästä alkaen rinnalleen livekameroita, jotka välittävät kuvaa harvinaisista eläinlajeista, joiden suojelemiseksi WWF on tehnyt töitä.

Hankkeen mahdollistavat lukuisat yhteistyökumppanit. Tällä hetkellä yhteistyö on varmistunut WWF:n Norppaliven mahdollistaneiden luontokuvaaja Juha Taskisen ja Itä-Suomen yliopiston tutkijoiden kanssa.

Lisäksi WWF on aloittamassa yhteistyön muun muassa luontokuvaaja Benjam Pöntisen kanssa. Teknisinä kumppaneina jatkavat Live Eye, Pukki Visuals ja Frantic.

"Tavoitteenamme on tuoda luonto toimistoihin ja olohuoneisiin. Haluamme ihmisten innostuvan, oppivan, liikuttuvan ja viihtyvän livelähetysten parissa", WWF:n tiedottaja Joonas Fritze kertoo WWF Suomen tiedotteessa.

Tavoitteena on, että livenä olisi vähintään yksi kamera ympäri vuoden. Kuvaaminen toteutetaan WWF:n mukaan aina viranomaisten ja maanomistajien luvalla niin, etteivät eläimet häiriinny.

"Livekuvan välittäminen sopii erinomaisesti ympäristöjärjestölle. Haluamme tarjota ihmisille mahdollisuuden harvinaisten lajien omakohtaiseen havainnointiin ja innostaa ihmisiä osallistumaan luonnon suojeluun. Tästä meillä on jo erinomaisia kokemuksia WWF:n Norppaliven myötä", WWF:n ohjelmapäällikkö Petteri Tolvanen sanoo.

Loppukeväästä järjestetty Norppalive oli tänä vuonna edellisvuotta suositumpi. Livelähetystä katseltiin kolmen viikon aikana yli kolme miljoonaa kertaa. Lähetyksestä tuttu Pullervo-saimaannorppa ei WWF:n mukaan ole katoamassa minnekään.

"Olemme kartoittaneet uuden norppakameran lisäksi muun muassa liito-oravakameran avaamista. Ja huolestuneille tiedoksi, ettei Pullervoakaan olla unohtamassa. Vanha tuttu Norppalive tulee olemaan jatkossa osa isompaa kokonaisuutta", Tolvanen sanoo.