Kaksi uutta pyrstösankaria ovat Suomen kansalliskirjailija Aleksis Kivi (1834–1872) ja kansallissäveltäjä Jean Sibelius (1865–1957).

"Olemme ylpeitä, että saamme kaksi uutta merkkihenkilöä koneisiimme. Meille on suuri kunnia, että suomalaisen kirjallisuuden merkkihenkilö Aleksis Kivi ja musiikin merkkihenkilö Jean Sibelius ovat nyt kuvattuina koneissamme", sanoo Norwegian in kaupallinen johtaja Thomas Ramdahl.

Mielenkiintoinen ykistyiskohta Kiven kuvaukseen juontaa juurensa historiasta. Nykytiedon mukaan Aleksis Kivestä ei ole olemassa ainoatakaan valokuvaa. Tarkimpana kuvauksena kirjailijasta on pidetty Albert Edelfelt in vuonna 1873 piirtämää muotokuva, jonka Edelfelt piirsi pian Kiven kuoleman jälkeen.

"Olemassa on Albert Edelfeltin Aleksis Kiven kuoleman jälkeen piirtämä muotokuva, joka myöhemmin julkaistiin Suomen Kuvalehdessä. Se edustaa tänä päivänä kanonisoitua kuvaa hänestä. Olemme hyvin iloisia, että hänet on nyt kuvattu myös Norwegianin lentokoneessa, sanoo FT Sakari Katajamäki, joka on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Edith – suomalaisen kirjallisuuden kriittiset editiot -yksikön toimituspäällikkö, Aleksis Kivi -editioiden toimituskunnan sihteeri ja Aleksis Kiven Seuran puheenjohtaja.

Aleksis Kiven Seura on valinnut alkuperäisen kuvan, joka on skannattu Suomalaisen Kirjallisuuden Seura – SKS:ssä. Kivi on kirjoittanut muun muassa ikoniseen asemaan nousseen romaanin Seitsemän veljestä sekä yhä usein teattereiden ohjelmistossa nähtävän näytelmän Nummisuutarit. Kivi oli Suomen ensimmäinen ammattikirjailija. Kiven syntymäpäivänä, 10. lokakuuta, vietetään suomalaisen kirjallisuuden päivää.

Jean Sibelius on kansainvälisesti tunnetuin ja arvostetuin suomalainen säveltäjä, sinfonikko ja orkesterirunoilija. Kansallisromantiikasta ja luonnosta inspiraatiota sävellystyöhönsä ammentanut Sibelius tunnetaan kotimaassaan kenties parhaiten orkesterille sävelletystä sävelrunosta Finlandia sekä Itsenäisyyspäivän vastaanoton musiikkitarjonnan vuosittain aloittavasta sotilasmarssista Jääkärimarssi.

"Musiikki alkaa sieltä, missä kielen mahdollisuudet päättyvät ja se on korkeammalla tasolla kuin mikään muu tässä maailmassa. Meille on kunnia, että Sibelius lentää korkeuksiin Norwegianin kanssa", Jean Sibeliuksen lapsenlapsenlapsi Jaakko Ilves kertoo Norwegianin julkaisemassa tiedotteessa.

Norwegianin lentokoneiden pyrstöissä on kuvattu henkilöitä, jotka ovat edistäneet muutosta, haastaneet sääntöjä ja inspiroineet muita. Sankariksi voidaan valita historiallisesti tunnettu ja omalla alueellaan merkittävä henkilö.

Norwegianin lentokoneita koristaa tällä hetkellä neljä suomalaista merkkihenkilöä. Aleksis Kiven ja Jean Sibeliuksen lisäksi omia koneita koristavat kirjailija ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Minna Canth ja kansallisrunoilija Johan Ludvig Runeberg.