Novitan uusi Lankadeli-myymälän avautuu tänään virallisesti Kampin Martta-talossa. Myymälä on uudentyyppinen neuleharrastajien kohtaamispaikka, josta voi hakea ideoita ja vinkkejä sekä kokoontua tekemään käsitöitä yhdessä.

– Uuden myymälän avaaminen ydinkeskustaan symboloi meille vahvasti sitä, että neulominen on tämän päivän trendi, jonka kuuluu olla läsnä siellä, missä ihmiset liikkuvat. Käsitöiden tekeminen vastaa hyvin tämän ajan ihmisten tarpeisiin hidastaa ja tehdä itse, toteaa Novita Oy:n toimitusjohtaja Daniela Yrjö-Koskinen tiedotteessa.

Myymälässä järjestetään myös teemallisia neulontakerhoja, joiden vetäjiksi on houkuteltu "neulemaailman edelläkävijöitä ja ammattilaisia". Ensimmäinen vieraileva neulekerhon vetäjä syyskuussa on vaatesuunnittelija Minna Cheung.

– Marttaliiton ja Novitan onnistunut Sukkarekka-kiertue tammikuussa sai niin paljon positiivista palautetta, että toivomme kiertuehengen ja tekemisen meiningin siirtyvän Lankadeli-myymälään ja siellä järjestettäviin neulekerhoihin, sanoo Novitan brändikoordinaattori Minna Kivioja.

Vuonna 1928 perustettu perheyritys Novita teki viime vuonna ennätystuloksensa. Myynti nousi noin 20 prosenttia edellisvuodesta. Lankaa toimitettiin kauppoihin miljoonan kilon verran.