Helsingin Sanomain Säätiön järjestämän Uutisraivaaja-innovaatiokilpailun voittajaksi on valittu RARE.

Kyseessä on uusi nuorten nuorille tekemä media, joka tuottaa journalismia nuoria kiinnostavassa muodossa, esimerkiksi sosiaalisen median kanavissa ja tapahtumina. Työtä ohjaavat kestävän kehityksen tavoitteet.

”RARE on rakentamassa poikkeuksellisella tavalla sukupolvikokemusta median keinoin. RARE heijastaa nuorten muuttuvaa maailmankuvaa ja valitsee journalistisen lähestymistavan asiayhteyden ja kohderyhmän mukaan”, perustelee Uutisraivaaja-tuomariston puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä tiedotteessa.

Uutisraivaaja-voittajana RARE saa hankkeen jatkokehittämiseen 250 000 euroa. Median kehittäneeseen tiimiin kuuluvat Vilma Rimpelä, Orna Ben Lulu, Hilma Toivonen, Matias Rogers, Jan Huhtanen, Atro Lamppu, Miikka Rekola, Joona Muistola ja Saara Tuominen. Median tausta on Tampereella.

Kilpailun neljä muuta finalistia olivat Comcom, Kansalaiskide, Moniäänisyysmittari ja Voconaut. Vaikka finalistien taso oli tuomariston mukaan kaikkinensa korkea, voittajan näkemyksellisyys sekä kunnianhimon ja tekemisen taso vakuuttivat tuomariston. Voittaja julkistettiin keskiviikkona 23. lokakuuta Helsingin Musiikkitalossa järjestetyssä tapahtumassa.

Uutisraivaaja-kilpailussa tavoitteena on tukea ideoita, jotka kehittävät journalismia tai laajemmin tiedonvälitystä. Helsingin Sanomain Säätiö on järjestänyt innovaatiokilpailua vuodesta 2010 lähtien.

Nyt päättyneelle viidennelle kilpailukaudelle hakemuksia tuli kaikkiaan 55. Tuomaristo valitsi finalistit viime maaliskuussa. Kukin tiimi sai finalistikaudelle 10 000 euron siemenrahan. Runsaan puolen vuoden ajan he testasivat ideansa toimivuutta ja veivät projektejaan mahdollisimman pitkälle. Kehitystyössä tukena on ollut myös mentoreita.

Uutisraivaajan ovat aiemmin voittaneet Scoopinion, Long Play, Kuka, Lucify, Frameright ja Tripsteri.