Kasvisruokailu on kasvussa Isossa-Britanniassa. Suomessa kehitetty kasviproteiini nyhtökaura pääsee Isossa-Britanniassa nyt myös kotikokkien raaka-aineeksi, kun tuote on saatavilla Planet Organic -ketjun myymälöistä Lontoossa.

The Grocer -lehden mukaan kolme neljästä kuluttajasta Isossa-Britanniassa on maistanut kasvipohjaista vaihtoehtoa lihalle ja kolmasosa kuluttajista sanoo harkinneensa kokonaan kasvipohjaiseen ruokavalioon siirtymistä viimeksi kuluneen vuoden aikana.

Suomalaisen Gold&Green Foodsin valmistama kasvipohjainen proteiinipitoinen nyhtökaura laajentaa kasviproteiinituotteiden valikoimaa Iso-Britannian markkinoilla.

”Nyhtökaurasta tuli oikea ilmiö sen tullessa markkinoille 2016 ja kasvisruoan suosio kasvoi räjähdysmäisesti. Nyt Lontoossa vähittäiskauppaan tehty Nyhtökaura®-tuotelanseeraus on tärkeä askel kansainvälistymisstrategiassamme.”

”Nyhtökaura on jo nyt vakiinnuttanut paikkansa satojen ammattikeittiöiden ruokalistoilla niin Isossa-Britanniassa, eri puolilla Eurooppaa kuin Yhdysvalloissakin”, kertoo Pauligilla Gold&Green brändistä ja portfoliosta vastaava Sanna Antola.

Gold&Screenin omistava elintarvikealan konserni Paulig tähtää kansainväliseen kasvuun ja yksi kasvualueista on kasviproteiiniliiketoiminta. Kasvustrategian toteuttamiseksi Gold&Green Foodsin organisaatiota vahvistetaan.

Maija Itkonen, joka on yksi Gold&Green Foodsin perustajista, ottaa vastuulleen Gold&Greenin Food Tech- ja innovaatiotoiminnot innovaatiojohtajana. Gold&Green Foodsin toimitusjohtajaksi on nimitetty Jyrki Karlsson 1. syyskuuta 2020 alkaen.