Nyhtökaura on tiistaina valittu Vuoden suomalaiseksi elintarvikkeeksi 2017. Voittaja ratkesi yleisöäänestyksessä, jossa oli mukana seitsemän asiantuntijaraadin valitsemaa tuotetta.

Ilmiön Suomessa luonut nyhtökaura valmistetaan kaurasta, härkäpavusta ja keltaherneestä.

Nyhtökauraa valmistaa Gold&Green Foods Ltd.

Teknologiajohtaja Reetta Kivelä Gold&Green Foodsilta iloitsee nyhtökauran voitosta ja korostaa, että sen menestys on vaatinut paljon työtä.

"Se, että suomalaiset ovat ottaneet Nyhtökauran heti niin hyvin vastaan, on auttanut meitä juoksemaan kovempaa. Tuotekehityksen ohella töitä on tehty tuotantomäärien kasvattamiseksi ja nyt Nyhtökauraa on vihdoin saatavilla laajasti koko Suomesta. Seuraavaksi aiomme laajentaa toimintaa Ruotsiin", hän sanoo tiedotteessa.

Kilpailun raati nimesi Gold&Green nyhtökaura nuden finalistien superinnovaatioksi.

Lähde: Kauppalehti