Forbesia kustantaneen SK Media Oy:n taru on lopullisesti päättynyt konkurssiin. Toimitusjohtaja Arkādijs Šteimans on pettynyt siihen, että lehden kustantaminen loppui.

"Laskimme määrätyn pääomatarpeen varaan lehti lanseerattiin Suomeen. Nämä rahat loppuivat. Kun käsittelimme tilannetta meille selvisi, että historiallisesti aikakausilehden omilleen pääseminen kestää vähintään neljä vuotta", kirjoittaa Šteimans sähköpostissa.

Lehden rahoittajille tämä tuli ilmeisesti yllätyksenä.

"Kun partnerit näkivät, että lehden lanseerausvauhti on paljon hitaampi, syntyi päätös olla houkuttelematta lisää rahoitusta", Šteimans jatkaa.

Hänen mukaansa lehden lopettaminen oli pettymys.

"Bisnekseen liittyy riskejä ja olemme pettyneitä, sillä kulutimme useita miljoonia omaa rahaamme tähän hankkeeseen Suomessa."

Šteimansin mukaan velkaa yhtiöltä jäi suunnilleen 100 000 euroa.

Lehden taival on kivulias ja vaikea. Muun muassa toimittajat ja päätoimittajat vaihtuivat tiuhaan. Yksi päätoimittajista moitti lehden linjaa.

”Edellytykset työskentelylle puuttuivat ja lopulta toimitukselle laadittiin työtehtäviä, jotka eivät olleet journalistisesti perusteltuja. Silloin luottamus kustantajan toimintaan katosi”, sanoi päätoimittaja Nina Broström Helsingin Sanomissa.

M&M:n saamien tietojen mukaan Šteimans oli myös hankala esimies.

"Riitoja on aina", sanoo Šteimans. Hänen mukaansa ongelmat johtuivat siitä, että rima oli asetettu korkealla.

"Forbesia tehtiin korkeimpien journalististen standardien mukaan ja jutuilta vaadittiin perinpohjaisuutta", hän jatkaa.

Lehteä tekemässä oli erittäin kokeneita suomalaisia taloustoimittajia.