Naisten hygieniatuotteita myyvä ja markkinoiva Libresse kaataa verenpunaista nestettä terveyssiteeseen tuoreessa Blood Normal -mainosfilmissään.

Yli kahden minuutin mittainen brändifilmi näyttää muun muassa naisia kuukautiskipujen kourissa ja jopa verta valumassa suihkussa käyvän naisen reittä pitkin.

Aiemmin tänä vuonna Libresse toi Suomeen No blood should hold us back -mainosvideon, joka rikkoi rajoja näyttämällä verta kuukautissuojamainoksessa. Kyseessä ei kuitenkaan ollut kuukautisveri, vaan esimerkiksi urheilusuorituksen tuoksinnassa sattuneesta haavasta tuleva erite.

Uuden mainosfilmin tavoitteena on peräänkuuluttaa, että koska kuukautiset ovat normaali osa naisen elämään, myös niiden näyttämisen pitäisi olla oikeutettua.

Libressen Blood Normal -kampanjasivustolla todetaan seuraavasti: "Kun jotain niin normaalia piilotellaan, lisää se naisissa tietenkin häpeää ja nolostumisen tunnetta, kun kuukautisista pitäisi puhua. Ollaan siis avoimia."

Spotin suunnittelusta vastaa mainostoimisto AMV BBDO. Mainosfilmi nähdään kokonaisuudessaan Pohjoismaissa Libressen sosiaalisen median kanavissa.

lib

Mainoskampanjasta kertoo AdAge.