Disneyn suoratoistopalvelu on saavuttanut huippusisällöillään valtavaa suosiota Yhdysvalloissa. Suomeen palvelua odotetaan kevään aikana.

Kuten joulukuussa kirjoitimme, sosiaalisessa mediassa alkoi jo pian palvelun avauduttua maailmalla levitä kuitenkin mainos, jonka mukaan palvelun koekäyttäjiksi värvätään suomalaisia. Mainos kiertää taas some-palveluissa uusin voimin.

Mainoksessa täsmennetään, että päätös mukaan lähtemisestä kannattaa tehdä pian, sillä paikkoja on rajattu vain rajallinen määrä. Ilmoitusta klikkaamalla päätyy osoitteeseen ”disneybetaversion.com”.

Äkkivilkaisulla Disney+ -palvelun graafista ulkoasua lainaava sivusto vaikuttaa jopa uskottavalta. Käytössä ovat kuitenkin kaikki klassisen nettikusetuksen merkit. Ruudulla esimerkiksi kerrotaan, montako paikkaa beetatestaajille on vielä jäljellä ja kauanko aikaa tilauksen tekemiseen on ennen tarjouksen loppumista. Molemmat laskurit toki nollaantuvat aina sivuille uudelleen saapuessa.

Hieman syvemmälle päätyessä epäilysten pitäisi alkaa herätä jo hieman kokemattomallakin netinkävijällä. Sivuston mukaan ”upo-uutta palvelua” ei voida ”antaa sinulle ilmaiseksi”, joten käyttäjältä pyydetään ”2 € palkkio” vastineeksi käytöstä. Seuraavaksi kyselläänkin jo henkilö- ja maksutietoja.

Tässä kohtaa pieni präntti paljastaa mistä on kyse. Kahden euron maksulla osallistuukin vain jonkinlaiseen arvontaan, ja todellisuudessa luottokortilta lähteekin kolmen päivän päästä 85 euron maksu. Voi olla, että vastineeksi myös saisi jotakin, tuskin kuitenkaan suomalaista Disney+ -palvelua.