Muun muassa The Guardian ja AdAge kertovat presidentti Donald Trump in tavanneen The New York Timesin julkaisijan AG Sulzberger in viikonloppuna.

Sulzberger kertoi tapaamisen jälkeen julkistamassaan lausunnossa hyväksyneensä kutsun Valkoiseen taloon, koska Trumpin lehdistönvastainen retoriikka huolettaa häntä ja hän halusi ilmaista näkemyksensä presidentille.

"Kerroin presidentille suoraan, että mielestäni hänen käyttämänsä kieli ei ole pelkästään erimieliisyyttä aiheuttavaa, vaan kasvavassa määrin vaarallista. Vaikka sanoin hänelle, että hänen käyttämänsä ilmaisu 'valeuutiset' on epätosi ja haitallinen, olen paljon huolestuneempi siitä, että hänen tavastaan nimittää journalisteja 'kansalaisten vihollisiksi'", Sulzberger kommentoi tapaamista.

Presidentti Trump ehti hehkuttaa tuoreeltaan tapaamisen jälkeen Twitterissä kohtaamista "erittäin hyväksi ja kiinnostavaksi". Salzbergerin julkaisemaan tiedotteeseen hän kuitenkin vastasi usean twiitin sarjalla, jossa hän arvosteli voimakkaasti lehdistöä.

"Lehdistönvapauteen kuuluu vastuullisuus raportoida uutisista totuudenmukaisesti. 90 prosenttia minun hallintoani koskevista mediasisällöistä on negatiivista huolimatta suunnattoman positiivisista tuloksista, joita saavutamme. Ei ole yllätys, että luottamus mediaan on alhaisempaa kuin koskaan", Trump kirjoitti.

Trump ilmoittaa, ettei hän aio sallia sitä, että "kuolevalla lehtialalla" toimivat Trumpin vastaiset vihaajat painavat koko Yhdysvallat lokaan. Hän syytti myös The New York Timesia sekä Washington Postia negatiivisten uutisten kirjoittamisesta myös silloin, kun käsiteltävät asiat ja saavutukset ovat hänen mukaansa positiivisia. Trump arvioi myös, etteivät kyseiset mediat koskaan muutu.

The New York Times raportoi Trumpin ja Sulzbergerin tapaamisesta ja keskusteluista myös omilla verkkosivuillaan. Sulzberger kertoo kannustaneensa presidenttiä antamaan myös jatkossa rohkeasti palautetta niistä NYT:n uutisista, jota hän pitää epäoikeudenmukaisina.

Samaan hengenvetoon Sulzberger kuitenkin vetosi presidenttiin, ettei hän sytemaattisesti hyökkäisi lehdistöä ja toimittajia vastaan. Itse tapaamista Sulzberger kuvasi hyvähenkiseksi.